Награждаването на най-добре представилите се ученици в есенния етап на

...
Награждаването на най-добре представилите се ученици в есенния етап на
Коментари Харесай

Награждават най-добрите ученици от кампанията „Грамотни...

Награждаването на най-добре представилите се възпитаници в есенния стадий на акцията „ Грамотни ли сме?” ще се състои в петък, 1-ви декември 2017 година, от 14.00 часа в Сградата на Общински детски комплекс на бул. „ Шести септември “ 193, оповестиха уредниците. В него взеха присъединяване общо 718 възпитаници, надлежно от VІІ клас 349 възпитаници и от ХI – ХІІ клас 369 възпитаници от 31 общински, държавни и частни учебни заведения.

Най-добре представилите се 148 възпитаници ще бъдат наградени със профилирана литература – „ Практическа граматика – нови правила “ и „ Матура без проблеми – ІІ част “. С „ Речник на непознатите думи в българския език “ за оптимален резултат точки от теста за ХІ – ХІІ клас се награждават учениците Ангел Илиев Дойчинов и Ренета Тодорова Колева от ХІ клас на ОМГ „ Акад. Кирил Попов “.
Припомняме, че на 27.10.2017 година се организира есенният стадий за 2017 година от акция „ Грамотни ли сме? “, проведена от Община Пловдив, отдел „ Образование “, взаимно с Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс.

Целта на акцията е да се ревизира равнището на просветеност на участниците, обвързвана с компетентностите, които би трябвало да са придобили в образованието си по български език до съответния стадий. Тестовите разновидности за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с просветителната степен на учениците. Всеки от тестванията е създаден по моделите на изпитните разновидности за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват единствено въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните видове задания от отворен и затворен вид предизвикаха участниците да покажат до какво равнище са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в актуалния български литературен език.
тагове възпитаници премия конкурс Грамотни ли сте
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР