Наградният фонд на състезанието е 20 000 долара, а в

...
Наградният фонд на състезанието е 20 000 долара, а в
Коментари Харесай

Международният турнир за мъже „UTR Tennis Pro“ стартира утре на кортовете в Парка на младежта

Наградният фонд на надпреварата е 20 000 $, а в него присъединяване ще вземат 20 професионални тенис играчи

От 12 до 19 юни Общинската тенис база в Парка на младежта ще одобри Международния шампионат за мъже „UTR Tennis Pro“. Това стана ясно на конференция, дадена от уредниците, която се организира в Кръгла зала на Община Русе.

На нея участваха зам.-кметът Димитър Недев, основният арбитър на шампионата Ева Владева, турнирният шеф Деян Джумалийски, Стефан Митев – представител на клуба уредник Тенис клуб „Приста 2011“ и районният отговорник на Северния район към БФТ Даниел Джумалийски.

В надпреварата ще вземат присъединяване 20 професионални тенис играчи от девет страни. Те ще бъдат разграничени на групи от по четири състезатели и ще играят всеки против всеки, а въз основата на резултатите от груповата фаза ще се дефинират и двойките за директна елиминация. Най-много са представителите на България (7) и Румъния (6). Наред с тях, в шампионата ще се включат и състезатели от Англия, Кипър, Гърция, Русия, Украйна, Казахстан и Молдова.

Сред българските участници личат имената на Димитър Лазаров и младите очаквания на българския тенис Динко Динев и Янаки Милев, които бяха част от разширения състав на националния тим за международното отборно състезание за мъже Davis Cup през месец март в мача против Парагвай. Русенската тенис школа също ще има собствен представител в шампионата в лицето на Самуил Конов.

„Като част от големите старания, които БФТ поставя за обезпечаване на пълностоен интернационален състезателен календар на българските тенисисти, през 2021 година бе подписан контракт за съдействие с американската компания Universal Tennis LLC, която влага над 40 милиона щатски $ в провеждането на самостоятелна верига от професионални шампионати за мъже и дами UTR Pro Tennis Tour. Тя е със лична рейтингова система, която прави оценка освен успехите и загубите, само че и извоюваните и изгубени сетове и геймове в мачовете “, уточни Даниел Джумалийски.

В рамките на тази верига, Universal Tennis провежда над 100 професионални шампионата годишно, всеки от които е с награден фонд 20 хиляди $. „ В тях вземат участие състезатели с UTR PTT ранкинг, които заемат сред 200 и 2000 място в международната класация. Този новаторски план подсигурява повече мачове и обезпечен награден фонд на всички участници, попаднали в главната скица на шампионатите “, добави Стефан Митев от клуба уредник Тенис клуб „Приста 2011“.

Мачовете стартират на следващия ден в 8 ч. на тенис кортовете в Парка на младежта и при удобно време се чака да приключат в неделя, 19 юни. Входът за всички искащи да следят конкуренцията е свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР