Наградите „Оскар“ са най-престижните кинонагради в света – няма актьор,

...
Наградите „Оскар“ са най-престижните кинонагради в света – няма актьор,
Коментари Харесай

Мария Бакалова е една от малкото актриси с номинации за „Оскар“ и „Златна малинка“

Наградите „ Оскар “ са най-престижните кинонагради в света – няма артист, режисьор или въобще човек във филмовата промишленост, който да не мечтае един ден да се качи на сцената и да хване позлатената статуетка в ръка. На другия завършек на спектъра са премиите „ Златна малинка “, който се дават на най-лошите известни филми през годината. Тях никой не желае да има.

Тази година българката Мария Бакалова стана първата родна актриса, номинирана за „ Оскар “ и цялата страна ще ѝ стиска палци на церемонията на 25 април (26 в България). Само ден по-рано актрисата ще има „ шанса “ да получи и „ Златна малинка “. Тя е номинирана дружно с някогашния кмет на Ню Йорк Руди Джулиани (в категорията най-лоша екранна комбинация) и поради политическия заряд на номинацията Балакова и Джулиани имат всички шансове да завоюват.

Ако това се случи, Мария Бакалова ще влезе в относително ограничавания клуб на хора, получавали и двете награди. Всъщност единствено трима души са получавали „ Оскар “ и „ Златна малинка “ в една и съща седмица – композиторът Алан Менкен през 1993 година, сценаристът Брайън Хелгеланд през 1997 година и актрисата Сандра Бълок през 2010 година, само че и тримата са ги получавали за разнообразни функции. Ако през април Бакалова успее да завоюва и двете оценки, ще стане първата актриса, която го е постигала за една и съща роля.

Снимка: Getty Images

„ Златна малинка “ не е мотив за горделивост за никой артист или основател на филми. Добрата вест е, че Мария не е номинирана поради актьорската си игра, а поради неловката сцена с Руди Джулиани, само че за това виновността не е нейна – Джулиан не знаеше, че взе участие във филм и Мария Бакалова трябваше да импровизира, с цел да накара доста по-възрастния от нея мъж да стартира да флиртува.

По любопитен е казусът с Глен Клоуз, която тази година е номинирана за „ Златна малинка “ в категорията за най-лоша поддържаща роля и за „ Оскар “ в категорията за най-хубава поддържаща роля – за една и съща роля. Само още двама артисти преди нея са имали номинации и за двете награди за една роля.

Снимка: Instagram

Стискаме палци на Мария да получи „ Оскар “-а и не толкоз за малинката. Но даже да вземе и двете награди, дано е спокойна, че е в доста добра компания.

На уеб страницата може да прочетете за холивудските митове, които получиха „ Оскар “ и „ Златна малинка “:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР