Наградите бяха връчени на кмета на Видин д-р Цветан Ценков

...
Наградите бяха връчени на кмета на Видин д-р Цветан Ценков
Коментари Харесай

Община Видин и Регионалният исторически музей с награди „Чудесата на България“ за 2022 година

Наградите бяха връчени на кмета на Видин доктор Цветан Ценков и на шефа на Регионалния исторически музей Христина Кирилова от проф. Христо Смоленов по време на форума „ Бранд България – докосни чудесата “, който се състоя през днешния ден в София.

Събитието се провежда от националната акция на медия „ Стандарт “ „ Чудесата на България “, във връзка 30-годишнината на медията, в партньорство с Националния ръб по туризъм. Това е втората интернационална конференция от поредицата " Култура и бизнес дружно в цифровия свят “.

„ Старопрестолен Видин, който се гордее със своята многопластова история, със забележителните си исторически и културни монументи заслужава ослепително бъдеще. Моите и на общинското управление старания са той да влезе в предпазените градове на ЮНЕСКО и имам вяра, че това в действителност ще се случи, изключително след връчването на тази влиятелна премия “ – съобщи доктор Цветан Ценков, откакто одобри наградата.

Форумът „ Бранд България “ се организира със специфичното присъединяване на Илияна Йотова - вицепрезидент на България и патрон на акцията „ Чудесата на България “, Мария Габриел - еврокомисар, комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта и Пийт Яспърт, вицепрезидент на „ Европа Ностра “, европейски сътрудник на акцията „ Чудесата на България “. На конференцията участваха ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, служебният министър на туризма Илин Димитров, заместник-министрите на туризма и на културата проф. Мариела Модева и доцент Пламен Славов, представители на държавната и локалната власт, на бизнеса, на неправителствени организации, учени и други

С връчените награди за откритите разкопки на антична Бонония се цели да бъде фокусирано вниманието върху значимия археологически обект и той да бъде включен в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Годишните награди „ Чудесата на България “ отличават най-хубавите планове за цифровизация, разпространение, запазване, предпазване, развиване на културното завещание, най-значимите археологически открития, както и най-хубавите планове по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР