Наградиха най-добрите български джудисти през годинатаПърва официална пресконференция на новото

...
Наградиха най-добрите български джудисти през годинатаПърва официална пресконференция на новото
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите български джудисти през годината

Наградиха най-хубавите български джудисти през годината
Първа публична конференция на новото управление на Българската федерация по джудо се организира през днешния ден в "Пресклуб България", съобщи кореспондент на БГНЕС. На нея президентът доцент доктор Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков наградиха състезателите Янислав Герчев и Ивайло Иванов, както и техния треньор Атанас Герчев. Тримата получиха своите награди (Янислав - 8000 лева, Ивайлов - 1000 лева, Атанас Герчев - 4000 лева.) за реализирани резултати през годината седем месеца по-късно, защото по думите им предходното управление на федерацията нищо не им изплатило.

"Надявам се с новото управление нещата да потръгнат в вярната посока и да оставим предишното зад тила си, тъй като през последните няколко години федерацията по никакъв метод не ни помага", съобщи Атанас Герчев. Аз благодаря за жеста на новото управление, тъй като в предишното съм имал медали, само че не съм получавал награди. Сега за 7-мо място на шампионата в Абу Даби получавам премия", регистрира състезателят до 80 кг. Ивайло Иванов. "Признателен съм за премията. Бях я отписал почтено казано. Надявам се новото управление да ни обезпечи нужното успокоение и условия да упражняваме, с цел да печелим медали както досега", добави европейският вицешампион до 60 кг. от тази година Янислав Герчев.

Доц. доктор Румен Стоилов регистрира, че сериозната обстановка в джудото е отминала и е подготвен да работи интензивно за цялостна смяна в спорта: "Ще се опитаме да дадем най-хубавото за джудото и ни чака доста работа. Искам да съобщи, че до момента на процедура нямаше народен тим, а единствено тези състезатели бяха нашия хайлайф. Искаме да променим това и към тях да изградим други национални състезатели, тъй като това е пътят за развитие", съобщи някогашният президент на Българската федерация по самбо.

"Винаги съм казвал, че спортът би трябвало да се управлява от хора, които го обичат и схващат. Обещавам, че напълно ще променим образа на джудото. Всичко ще бъде на професионално равнище - подготовки, лагери, шампионати и така нататък Ще пожелаваме обаче и ръководителите и треньорите на клубовете да създадат своето, тъй като сами не можем да създадем това, което желаеме. От нас зависи да подсигурим успокоение и сигурност на джудистите, с цел да са съсредоточени единствено върху борбите на татамито", добави вицепрезидентът Стойков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР