Наградиха български полицай в САЩ с медал за геройство. Роденият

...
Наградиха български полицай в САЩ с медал за геройство. Роденият
Коментари Харесай

Да локализираш стрелец и да спасиш живот: Наградиха български полицай в САЩ

Наградиха български служител на реда в Съединени американски щати с орден за мъжество. Роденият в България Давид Беков получи отличие за проявена от него храброст и професионализъм. Той получи " Медал за мъжество " за храбрите си дейности в деня на престрелката на парада по случай 4 юли в град Хайланд Парк, щата Илинойс. В този драматичен ден починаха 7 души, а 48 бяха ранени.

Офицер Беков е съумял да локализира стрелеца и да популяризира местоположението му по радиото, до момента в който сега е оказвал животоспасяваща първа помощ на простреляна жертва. Офицер Давид Беков работи неуморно в продължение на 24 часа и след това стрелецът е арестуван.

Мултимедийният кореспондент на bTV Новините Ладислав Цветков се срещна с него. Беков описа, че от малко повече от пет години работи като патрулиращ служител на реда. Четири години и половина е бил в Чикаго, а от една - в Хайланд Парк.

„ Помня, когато дойдохме в Съединени американски щати през 2006 година Видях полицията тук по какъв начин е – много по-различна от тази в България и в Европа. Грабна ме и взех решение да стана служител на реда. Интересно е, само че не е елементарно ", споделя мъжът.

Дисциплина и дълг – това за него са двете неща, които въплъщават специалността.

" Не е толкоз въпрос на вътрешно предпочитание, колкото на осъзнаване, че имаш дълг към тези хора. Трябва да осъзнаеш, че има хора, които се нуждаят от теб ", споделя още Давид Беков.

Разказва и за случай, който е останал блестящо в съзнанието му.

" Имахме прострелян служител на реда в Чикаго. Издирвахме стрелеца девет часа и половина. Включиха се 280 служители на реда, четири хеликоптера – беше необикновено. Да видиш поддръжката, когато стане такова нещо. Когато го намерихме, той стартира да стреля тъкмо в кръга, където бях аз. Не можех да открия огън, тъй като имаше доста служители на реда пред мен. Залягаш и се покриваш колкото може ", споделя българският служител на реда.

Допълва, че когато работиш тази специалност, би трябвало да приемеш, че има опция да не се прибереш у дома някой ден.

" Трябва да имаш мир в себе си и в мозъка си, че това може да се случи ", споделя служител на реда Беков.

Той сподели и „ втория си дом “ – а точно колата, с която патрулира. В нея прекарва 12 часа дневно.

Още за работата на един служител на реда в Съединени американски щати - гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР