Награди за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на

...
Награди за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на
Коментари Харесай

Наградиха доброволчески организации, помагали на украинци

Награди за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ получиха през днешния ден доброволчески организации. Инициативата е под егидата на президента Петър Стоянов. А огромната премия беше присъдена на Олена Коцева, ръководител на сдружението на украинските организации „ Мати Украйна “.

Отличените за човешка добрина в помощ на украинския народ са образец за българското общество, безапелационен е президентът Петър Стоянов.

 
Убеден съм, че нито един от наградените няма потребност от тази премия, само че българското общество, всички ние имаме потребност, тези образци да бъдат огласени., с цел да е ясно, че ние произвеждаме освен отрицателни вести. А че в България има хора, които безшумно и анонимно оказват помощ и то не толкоз, поради политически аргументи и видна експанзия, те оказват помощ, тъй като хората имат потребност от тяхната помощ.
Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.)

Олга Краснасчок и Олеса Андрейчук са украински граждани, които с помощта на доброволческата организация „ За положителното “ съумяват да намерят работа в България. Техните деца към този момент учат в български учебни заведения, а майките желаят да открият наставнически кооператив.

 
Девет месеца работим в детски център за украински деца. Ние сме първата организация, която е за деца пристигнали от войната идват тук, с цел да се учат Сега ние желаеме да открием наставнически кооператив за децата, за децата в Украйна и нашите също вървят. Ние сме първите, които откриват подобен кооператив.
Олга Краснасчок
Нашият център се занимава с развиването на децата, изнасяме уроци, децата учат български и британски език, на следващия ден децата ще вършат йога. Имаме креативен занятия. Това, че в нашата страна има война, не значи, че нашите деца не би трябвало да се развиват.
Олеса Андрейчук
През центъра са минали над 15 хиляди индивида, на които сме съумели да окажем филантропична помощ, здравна помощ. Всъщност ние стартирахме и първия детски център за деца от Украйна.
Надежда Рангелова, съосновател на „ За положителното “

Сдружението „ Мати Украина “ съумява да изпрати 54 тона филантропична помощ до Украйна. От началото на войната до в този момент организацията оказва помощ на хиляди украински фамилии.
„ Нашето сърце е на две половинки, както украинското знаме. Едната половинка е в Украйна, където сме родени “, сподели Олена Коцева.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР