Награди Пловдив“ да се сдобият с две нови категории –

...
Награди Пловдив“ да се сдобият с две нови категории –
Коментари Харесай

Обмислят награди „Пловдив“ за танц и дебют

Награди „ Пловдив “ да се снабдят с две нови категории – „ Танц “ и „ Дебют “. Около тези хрумвания се сплотиха множеството от участниците в полемика за бъдещето на общинските призове през днешния ден в Дома на културата „ Борис Христов “.

„ Кой създател да бъде награден би трябвало да вземат решение експертите по изкуствата а не служителите. Аз съмият съм служител, само че постоянно чувам специалистите “, съобщи по време работната среща зам.-кметът на културата Александър Държиков. Пиарът на Пловдивската опера Никола Шопов предложи с изключение на обособена категория за танци, да се вкара и премия за фестивали и други културни събития от миналата година.

Директорът на Кукления спектакъл Виктор Бойчев пък предложи наградата за творчество, предопределено за деца, да се взема решение от общината, а не от всички комисии, както е съгласно настоящия правилник. Друга концепция е общината да дефинира и премията за повсеместен принос.

Повечето общественици поддържаха концепцията да може бъдат удостоявани създатели и посмъртно, както да се планува опция човек да се самопредложи за награждаване. Преподавателят по снимка доцент Никола Лаутлиев настоя да има настрана отличие и за младите създатели в нова категория – „ Дебют “.

Директорът на Художествената гимназия Светлозар Чавдаров поддържа концепцията с аргумента, че е добре премията да се дава за създатели над 18-годишна възраст, защото по-малките възпитаници получават награди от състезанията на просветителното министерство, а за тези от 11-ти и 12-ти клас няма нищо. Писателят Марин Кадиев пък излезе с предложение да се учреди категория „ История и краезнание “. Обществените разисквания на измененията в регламента ще продължат и през есента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР