Наградени са два проекта на МВР в конкурса за добри

...
Наградени са два проекта на МВР в конкурса за добри
Коментари Харесай

Наградиха 2 проекта на МВР в конкурс за добри практики в администрацията

Наградени са два плана на Министерство на вътрешните работи в състезанието за положителни практики в държавната администрация, който се провежда от Института по обществена администрация към Министерския съвет всяка година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В категория " Технологични решения " на второ място е отличена Дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " /ДКИС/ за практиката " Интегриране на системите за сигурност на Министерство на вътрешните работи посредством потребление на информацията от Интегрираната осведомителна система за сигурност (ИАСС) и Интегрираната система за ръководство на структурите с пълномощия по попречване и/или преодоляване на рецесии от друг темперамент ".

Интегрирането на системите за сигурност включва потреблението на информация от три системи, системи за видеонаблюдение на Министерство на вътрешните работи и Столична община и Географска осведомителна платформа на Министерство на вътрешните работи.

Практиката е неповторима за държавната администрация и създадена по този начин, че може да откри приложение във всички общини в страната и построените системи да обменят информация с ИАСС ", уточни шефът на ДКИС Младен Петров при приемането на премията.-->

В категорията " Социална отговорност ", също с втора премия, е отличен планът " Остани чист, кажи НЕ на корупцията " на Дирекция " Вътрешна сигурност " . Традиционните ни подходи са сполучливи и дават резултат за възстановяване на средата, само че не са задоволителни, нужни са новаторски способи, по тази причина през последните две-три години потърсихме интернационалния опит за надграждане на следствията с нови форми за битка с корупцията и влияние по отношение на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, означи шефът на " Вътрешна сигурност " Румен Ганев.

Според него най-ефективното лекарство против корупцията е предварителната защита. Проектът е спечелил и първо място като интернационална премия сред 36 плана в Европа пред декември т.г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР