Наградени бяха победителите в конкурса за най-добра рисунка на тема

...
Наградени бяха победителите в конкурса за най-добра рисунка на тема
Коментари Харесай

Близо 400 деца в Пловдив се бореха за най-добра рисунка на тема Приказките оживяват

Наградени бяха спечелилите в състезанието за най-хубава рисунка на тематика " Приказките оживяват “, проведен от ОУ " Елин Пелин “. В него се включиха близо 400 деца от учебни заведения и детски градини в Пловдив, които пресъздадоха обичаните си приказки и разкази, написани от " артиста на българското село “.

Децата бяха разграничени в три възрастови групи. Победителите в състезанието бяха наградени от кмета на " Западен “ и шефът на ОУ " Елин Пелин “ Таня Вангелова. Най-добрите произведения бяха подредени в галерия в постройката на районното кметство, като ще останат там и на следващия ден, с цел да може всеки, който желае, да се наслаждения на рисунките на надарените деца.

Сред изобразените приказки са обичаните на всички " Ян Бибиян “, " Дядовата ръкавичка “, " Глупавият вълк “, " Торбаланци “, " Врана и лисица “, " Сливи за боклук “, " Косачи “ и други.

Инициативата е отдадена на 145-та годишнина от рождението на Елин Пелин. Тя е част и от деянията във връзка 90-та годишнина от основаването на едноименното учебно заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР