Наградата от "България търси талант" може да събере родителите на

...
Наградата от "България търси талант" може да събере родителите на
Коментари Харесай

50 бона събират родителите на Калоян от България търси талант

Наградата от "България търси гений " може да събере родителите на гениалния 10-годишен математик Калоян Гешев. Момчето завоюва безапелационно телевизионното шоу, откакто показва неповторими математически качества в скоростната калкулация. "България през днешния ден " научи, че бащата на Калоян е извънредно горделив с огромното достижение на детето си и успеха в предаването може да помогне за събирането на фамилията. Калоян е отглеждан от майка си Румяна, която през годините изпитва съществени компликации с обезпечаването на средства. Този проблем най-малко краткотрайно ще бъде позволен с премията от 50 000 лв..

От своя страна таткото към този момент прави опити да се сдобри с майката и в бъдеще по-често да е до сина си. Румяна преди време е имала компликации с намирането на работата, а бащата също не е имал опция да оказва помощ кой знае какъв брой. Майката и Калоян живеят в столичния квартал "Младост 4 ". Калоян има интерес към колите и постоянно разпитва за числата - коя кола какъв брой коства, какъв брой километра подвига, какъв брой бензин харчи. За бащата се приказва, че е чудак измежду съкварталците, само че все пак не се е чувало той да е създавал проблеми.

"Не сме мислили за премията - споделя майката Румяна пред "България през днешния ден ". - Ще влагаме парите в образованието на Калоян и пътувания по надпревари. Подобни съревнования са единствено в чужбина - Германия, Швейцария, следващата година може да успеем да идем в Дубай. В България такива надпревари няма. Те се финансират от родители и в случай че успееш да намериш спонсор. Веднъж сме имали такава помощ с дребна сума. "
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР