Наградата на името на Максим Минчев е начин да разкажем

...
Наградата на името на Максим Минчев е начин да разкажем
Коментари Харесай

Соня Алексиева: Наградата на името на Максим Минчев е начин да разкажем за журналистиката в туризма

Наградата на името на Максим Минчев е метод да разкажем какво значи публицистиката в туризма. Целта на премията е да разпространява честната, правдива публицистика на интернационалния език. Това сподели доцент доктор Соня Алексиева – PR специалист по туризъм, съучредител и член на УС на Асоциацията за реклама и връзки в туризма, член на УС на Българската асоциация на публицистите и писателите по туризма, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. Тя е основател на премия на името на Максим Минчев (1953-2020) – дълготраен общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, създател на 13 книги и безчет пътеписи, инициирал годишните срещи на българските медии по света. Призът ще се връчва всяка година на 5 юни – рождения ден на Максим Минчев, от Българската асоциация на публицистите и писателите по туризма, чийто президент бе той в продължение на повече от 15 години.

" Максим Минчев бе странник по душа, извънредно деен, доста харизматичен, с необикновено възприятие за комизъм. Той е обиколил над 140 страни. Неговите книги са наслаждение за хората, които четат и които желаят да пътуват посредством неговите пътеписи “, описа доцент Соня Алексиева.

Първият притежател на премията е Магдалена Гигова. " Тя в действителност я заслужава. Тя е освен професионален публицист с голям стаж, учител, притежател на уебсайт за пътешествия и просвета, водещ по БНР, ръководител на журито на Международния юношески медиен фестивал " Арлекин “, PR на българското присъединяване на Биеналето на изкуствата във Венеция. Тя също е създател и съавтор на 13 книги, отдадени на туризма и пътешествията по света, член на Съюз на българските журналисти, на Международната федерация на публицистите и писателите по туризма, на Международната колегия на пътуващите писатели “, изброи доцент Алексиева.

На церемонията по връчването на премията е показана посмъртно издадената последна книга на Максим Минчев " По пътищата на Африка “. " Представиха я сътрудниците и приятелите му Атлантическия клуб. Соломон Паси, Георги Милков, Кирил Вълчев, Нейко Генчев показаха освен книгата, а по какъв начин в тези 328 страници индивидът, който сякаш не е измежду нас, продължава да ни споделя, да ни разсмива, да ни потвърждава, че пътешествията ни дават освен нови дестинации, нови другарства, само че и опцията да открием и самите себе си на фона на следващото пътешестване “, добави Соня Алексиева.

Членове на Българската асоциация на публицистите и писателите по туризъм са над 60 души – водещи публицисти, писатели, блогъри, фотожурналисти. " Всичко това изискуем на ентусиазма на Максим Минчев. АБУЖЕТ е освен една от първите, само че и от най-активните асоциации в Международната федерация на публицистите и писателите по туризма “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР