Награда от 3000 лева ще получи от община Димитровград европейският

...
Награда от 3000 лева ще получи от община Димитровград европейският
Коментари Харесай

3000 лева премия от община Димитровград за европейския шампион по борба Георги Иванов

Награда от 3000 лв. ще получи от община Димитровград европейският първенец по битка Георги Иванов, оповестиха от общината. Общинските съветници гласоподаваха през днешния ден на своя сесия единомислещо отпущането на наградата на състезателя от локалния борцов клуб, който стана отличник в конкуренцията за младежи до 23 години в категория до 125 кг свободен жанр от шампионата в Букурещ.

Докладната бе импортирана от кмета на общината Иво Димов, който одобри във вторник златния медалист. Титлата бе единствената за България на това минало състезание от трите стила - класическа, свободна и битка за дами. Тя е и първото европейско злато за България в историята на европейските шампионати за тази възраст. 

 " Първа европейска купа е и за Димитровград от над 50 години - времето на Еню Вълчев ", сподели тогава на срещата кметът Димов.

На финала тежкоатлетът реализира безапелационна победа против украинеца Володимир Кочанов с механически туш с 10:0, като триумфът пристигна 1,42 мин. преди края на постоянното време. Иванов е първенец на България при мъжете и при юношите. Златото в Букурещ е най-големият триумф в кариерата на младия състезател. Това е трети орден в кариерата на 20-годишния гений, представител на димитровградската школа. През 2019 година Иванов стана втори на Европейското състезание за кадети, а през предходната година взе бронз на континенталния шампионат за юноши. Той е и състезател на годината на община Димитровград за 2022 година.

Самият Иванов показа, че мечтае за международна и олимпийска купа. На ритуала на Йордановден тази година той хвана и хвърленото във водите на река Марица разпятие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР