Награда до 10 млн. долара обявиха Съединените щати в замяна

...
Награда до 10 млн. долара обявиха Съединените щати в замяна
Коментари Харесай

С награда от $10 млн. САЩ търси за информация за командир от Хизбула

Награда до 10 млн. $ оповестиха Съединените щати в подмяна на информация за командира в ливанското придвижване Хизбула - шейх Мохамед Каутарани, оповестява " Ройтерс ".

Американските управляващи желаят данни за дейностите, мрежите и съратниците на Каутарани, който играе основна роля в координирането на проиранските групи в Ирак.

Мохамед Каутарани е почитан представител на силите на Хизбула в Ирак и е поел част от координацията на паравоенните проирански групи, която преди този момент беше проведена от Касем Солеймани, показва се в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Припомняме, Касем Солеймани беше погубен при американски въздушен удар в Багдад.

Според Съединени американски щати Каутарани, който от 2013 година е в американския лист на терористите, е улеснявал дейностите на групи отвън контрола на държавното управление на Ирак, с цел да потушават силово митингите в страната и да нападат непознати дипломатически задачи.

Каутарани е защитавал ползите на ливанското шиитско придвижване в Ирак, учайствайки в образованието, финансирането и политико- логистичната поддръжка на иракските шиитски бутовници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР