Нагорни Карабах ще престане да съществува от 1 януари, съгласно

...
Нагорни Карабах ще престане да съществува от 1 януари, съгласно
Коментари Харесай

Нагорни Карабах ще престане да съществува от 1 януари

Нагорни Карабах ще престане да съществува от 1 януари, според декрет, подписан  от титулярния му началник Самвел Шахраманян.

„ Арменското население на Карабахския район би трябвало да прегледа изискванията за реинтеграция, препоръчани от Азербайджан, и независимо да вземе решение относно възможността за оставане “, се споделя в документа, оповестен от портала 24news.am.

Да се разхлабен всички държавни институции и организации на тяхно послушание преди 1 януари 2024 година

Република Нагорни Карабах престава да съществува

“След влизането в действие на този декрет популацията на Нагорни Карабах, в това число и намиращите се отвън републиката, следва да прегледат изискванията за реинтеграция, показани от Република Азербайджан, с цел да вземат без значение и самостоятелно решение по отношение на опцията за оставане в Нагорни Карабах в бъдеще ”, се споделя в указа.

Така наречената Република Нагорни Карабах е провъзгласена за такава през 1991 година, само че не е приета от нито една страна членка на Организация на обединените нации, съобщи NOVA.

Както Safenews писа,Държавната гранична работа на Азербайджан разгласи, че е задържала някогашен министър на непризнатата република.

Става въпрос за Рубен Варданян. Той е бил арестуван на границата, до момента в който се е опитвал да замине за Армения. Карабах е противоречива територия точно сред двете страни, като в нея живеят над 100 хиляди етнически арменци.

Нагорни Карабах ще престане да съществува

Досега 13 000 арменци са били изселени от региона на Нагорни Карабах и са се насочили към границите на родината, базирайки се на боязън от етническо пречистване, откакто Азербайджан си възвърна контрола над сепаратисткия район.

Азербайджан си върна региона, населяван от етнически арменци по-рано тази седмица, и съобщи, че желае да ги интегрира като „ равноправни жители “. Но Армения предизвести, че се притеснява от етническо пречистване.

Още вести чете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР