Нагорни Карабах не съществува, има Азербайджан. Това се казва в

...
Нагорни Карабах не съществува, има Азербайджан. Това се казва в
Коментари Харесай

Баку се опълчи на Кремъл: Не използвайте израза "Нагорни Карабах", изгонете арменците!

Нагорни Карабах не съществува, има Азербайджан ". Това се споделя в отговор на Министертвото на огбраната на Азербайджан до МО на Русия по отношение на ескалацията на напрежение през вчерашния ден. Както ФАКТИ писа през вчерашния ден, съгласно известия в разнообразни медии азербайджанската войска е навлязла в зоната на отговорност на съветския мироопазващ контингент на територията на Нагорни Карабах и е нанесла четири удара с дронове Bayraktar TB2 по елементи на Народно Карабахската Република /НКР/ в региона на селището Фурах.

Ето цялостният отговор на МО на Азербайджан до съветските им сътрудници:

Министерството на защитата на Република Азербайджан показва страдание по отношение на едностранното, неотразяващо действителността, изказване на Министерството на защитата на Руската федерация от 26 март 2022 година На 25 март по време на телефонен диалог сред министъра на защитата генерал-полковник Закир Хасанов и министъра на защитата на Руската федерация военачалник Сергей Шойгу беше разисквана обстановката в Азербайджан, където краткотрайно е ситуиран съветският мироопазващ контингент.

По време на диалога азербайджанската страна съобщи, че се обясняват позициите и местоположенията на контролно-пропускателните пунктове. Въпреки това сутринта на 26 март членове на противозаконни арменски въоръжени групировки се пробваха да извършат бойкот против частите на азербайджанската войска. В резултат на незабавните ограничения членовете на противозаконните арменски въоръжени групировки бяха принудени да се отдръпват.

Министерството на защитата декларира, че Азербайджан е зает с тристранното съглашение от 10 ноември 2020 година и не е нарушил неговите разпореждания. Със страдание означаваме, че цялостното евакуиране на остатъците от арменската войска и противозаконните арменски въоръжени формирования от територията на Азербайджан към момента не е приключено в сходство с параграф 4 от това съглашение. Армения е тази, която нарушава наредбите на съглашението, а не Азербайджан.

Министерството на защитата показва, че изказването на Министерството на защитата на Руската федерация опонира на естеството на двустранните връзки и на Декларацията за съюзническо съдействие, подписана сред двете страни на 22 февруари 2022 година На територията на Азербайджан няма административно-териториална единица, наречена „ Нагорни Карабах ". Името на селото, посочено в заявката, не е Furukh, а Farrukh.

МО на Азербайджан приканва МО на Русия, в сходство с наредбите на тристранното изказване, да обезпечи цялостно евакуиране на остатъците от арменската войска и нелегално въоръжените арменски формирования от приетите от интернационалната общественост територии на Азербайджан, с цел да не показват неправилно придвижването на въоръжените сили на Азербайджан в границите на суверенните територии на нашата страна, да не употребяват израза „ Нагорни Карабах " и вярно да показват името на територии на Азербайджан ", гласи реакцията на Баку.

Според медийни известия, министър председателят на Армения Никол Пашинян е неудовлетворен от обстоятелството, че Русия не извършва отговорностите си и не блокира настъплението на азербайджанските войски в Карабах.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР