Нагоре: Цените на такситата поскъпват – колко и от кога?

...
Нагоре: Цените на такситата поскъпват – колко и от кога?
Коментари Харесай

Нагоре: Цените на такситата поскъпват


Нагоре: Цените на такситата нарастват – какъв брой и от по кое време? Актуализираните цени могат да влязат в действие от 1 януари 2023 година

Представителите на таксиметровия отрасъл са получили увещание, че в отчет, който ще се прегледа в Столичния общински съвет (СОС) на 27 октомври, е заложено 15-процентно нарастване на цените.

Вносители са ръководителят на транспортната комисия Карлос Контрера, зам.-председателят й Зафир Зарков, както и Иван Таков, зам.-председател на комисията по финанси и бюджет.

По данни на общинската дирекция „ Транспорт “ към 1 септември т.г. броят на годните позволения за таксиметров транспорт на пасажери са 5015.

 За претарифиране на таксиметровите апарати на леките таксиметрови коли е належащо софтуерно време, поради което се предлага актуализираните цени да влязат в действие от 1 януари 2023 г. като се резервира съществуващото съответствие сред минимални и оптимални цени на километър пробег за дневна и за нощна цена.
Ще бъдат увеличени с 15 % дневната минимална и нощната минималната цена, както и надлежно дневната оптималната и нощната оптималната цена.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР