Наглостта на мобилните оператори спрямо всички нас продължава, заяви Нинова.

...
Наглостта на мобилните оператори спрямо всички нас продължава, заяви Нинова.
Коментари Харесай

Нинова раздаде молби на депутатите и премиера за колективен иск срещу мобилните оператори

" Наглостта на мобилните оператори по отношение на всички нас продължава " , съобщи Нинова. По думите ѝ това е по този начин, тъй като няма страна, тъй като те се усещат безнаказани, тъй като институциите са блокирани и не взимат съответните ограничения.

Нинова разяснява, че първите опити за нарастване на цените са направени преди две години по време на държавното управление на Кирил Петков. Тя напомни, че тогава е било спряно нарастването с две години обратно. Сега още веднъж се повтаря тази история с увеличението на цените.

Поставихме въпроса на министър-председателя и тогава отговорът му беше, че това са разпоредбите на пазарна стопанска система. Но това не е пазарна стопанска система, това е корист с олигополно състояние , съобщи водачът на левицата. Същите оператори в други европейски страни нямат такива клаузи в договорите си, разяснява тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че след среща с министър-председателя той е заречен диалог с мобилните оператори, КЗП и потребителските организации. Тези срещи се състояха и на тях беше " ала-бала ", а резултатът е, че незабавно на другия ден започнаха да валят есемеси към клиентите - подвигаме ви таксите , разяснява Нинова.

Снимка: БТА

По думите ѝ аргументите, с цел да сме в това положение, е неработещата Комисия за отбрана на потребителите - законният орган, който би трябвало да се оправи с този проблем. Нинова изясни, че сега комисията е блокирана и изясни, че ръководителят ѝ застъпвал тезата, че трябвало да се поддържа мек метод към мобилните оператори.

КЗП сега е изпразнена от наличие . Служебният кабинет нелегално уволни предходния законен състав, те водят каузи, изясни Нинова и настоя да се върне предходния законен състав на КЗП, който по думите ѝ е работил безусловно отговорно и потвърдено може да се оправи с този проблем.

Лидерът на левицата предложи, с изключение на незабавна промяна на управлението на КЗП, да се сезира Комисия за защита на конкуренцията - органът, който може да се произнесе дали има олигополно състояние с неравноправни клаузи по отношение на българските жители, както и приемане идната седмица на импортирания още предходната година Законопроект за представителните искове за отбрана на груповите ползи на потребителите . Тя уточни, че законопроектът е импортиран на 13 април 2023 година и до ден сегашен не е мръднал. Има клюки, че тъкмо мобилните оператори пречат на придвижването на този закон, разяснява Нинова.

Битката с монополите е една от главните, които би трябвало да проведем, настоя водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР