Наглостта на чужденеца преминава границите - опитва се да се

...
Наглостта на чужденеца преминава границите - опитва се да се
Коментари Харесай

Естонецът, оплакал се, че прокуратурата опропастила живота му, се оказа осъждан каналджия


Наглостта на чужденеца минава границите - пробва се да се изкара жертва, а се оказа наказан престъпник 

 

Естонският жител Маргус Тикк се оплака преди седмица, че бургаската прокуратура е опропастила живота му, тъй като го задържала 4 месеца в България. Историята, която той описа пред Българска национална телевизия е сърцераздирателна. Лошите бургаски служители на реда го спрели на 16 май край Камено зад кормилото на „ Опел Зафира “ със софийска регистрация. Направили му проба опиати, която дала позитивен резултат за потреблението на кокаин.

„ На 54 години съм – в никакъв случай не съм употребявал опиати. Дори не съм опитвал. В София пих газирана напитка, а на бензиностанция по автомагистралата си купих кафе. Но, в случай че там, вместо захар, са ми дали кокаин – не знам “, изяснява, съвсем плачейки в ефира на публичната телевизия Тик.

Той е дал кръв за спомагателен тест, само че до този миг резултатите не били излезли, а прокуратурата му забранявала да напусне страната, жалва се естонецът.

Маргус Тик се оплаква и пред естонски медии, които пишат, че е в капан в България и не може да се върне.

Заради случилото се, което съгласно него, е неразбирателство, той твърди, че изгубил работата си на таксиметров водач и щели да го изгонят от жилището му. (К)

Флагман.бг попадна на забавно решение в Районния съд на Бургас, което значително изяснява за какво Маргус Тикк към момента е в България. Естонецът обаче ловко крие този факт – и от българските медии, и от тези в родината си.  Дори плаши с интернационален съд и евроадвокати.

Във версията му, която той описа пред Българска национална телевизия имаше основни пропуски. Така и не стана ясно какво в действителност е търсил естонския жител от град Кохтла в Камено.

Оказа се, че единствено няколко дни, откакто е хванат да кара след приложимост на кокаин, той е хванат да трафикира бежанци.

Маргус е хванат сред Камено и Карнобат – така наречен път на мигрантите на 18-ти май с 11 незаконни – млади мъже, които се показват за сирийци. Бежанците са наблъскани като в консерва – в същия този Опел Зафира.

Естонецът се признава за отговорен пред Районния съд в Бургас, подписва съглашение с прокуратура, поради което е наказан на 1 година и два месеца отнемане от независимост, условно. Не е ясно дали, в случай че тестът му за кокаин, е позитивна, няма да му се наложи ефикасна присъда, която да го прати в български затвор.

Това наподобява мощно плаши Маргус, който търси поддръжката на разнообразни НПО-ата и пробва да се изкара жертва на българската правосъдна система, а в действителност е най-обикновен нарушител.

Между кориците по делото, което е наказан, излиза наяве, че е работил като таксиметров водач в Естония. Дошъл е в България по публикация за работа – да транспортира пасажери от границата до София. Маргус твърди, че не виждал нищо неправилно и наподобява за него е всекидневно да качи 11 души в лек автомобил и да ги вози 400 км.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР