Наглостта е навсякъде около нас, но понякога бърка в джоба

...
Наглостта е навсякъде около нас, но понякога бърка в джоба
Коментари Харесай

Паркирате на място за инвалиди? Размерът на глобата, която ви очаква, ще ви изненада

Наглостта е на всички места към нас, само че от време на време бърка в джоба на джигитите

Всички сме ги виждали – скъпи и не толкоз скъпи коли в Бургас, паркирани на място за инвалиди в целия град. Шофьорите на тези коли наподобява не се интересуват от специфичните потребности на хората в неравностойно състояние и като няма къде паркират возилата си, употребяват техните места. Това наподобява минимум безочливо в очите на елементарния бургазлия, само че май скоро ще бъде подложен завършек на тази порочна процедура.

От няколко дни водачи на редица места в града, паркирали върху място за инвалиди без съотвения стикер – от центъра до крайните квартали, та дори и в мола, схванаха от първо лице, че това, което вършат е освен безсрамно и дразнещо, само че и нелегално. А наказванията се оказаха по-солидни от упованието.

В Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП) е планувана специфична глоба за това им държание. Това е признато още преди 11 години в Закона с прибавянето на точка 4 към алинея 2 от член 98 - Престоят и паркирането са неразрешени тук-там, избрани за хора с трайни увреждания. В член 178д пък е разказано и наказването – 200 лева санкция.

Да, за някого, изключително в подтекста на инфлацията, 200 лева може би не са доста пари и може да си разреши да паркира и всекидневно на местата за хора в неравностойно състояние – на инат на нуждаещите се. Но за множеството хора сумата към момента не е дребна. А в това време, в случай че видите някой от тези, които без срам паркират на отредено за човек в неравностойно състояние място, подавайте сигнали до тел. 112.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР