Нагласите сред промишлени производители във Великобритания са се влошили през

...
Нагласите сред промишлени производители във Великобритания са се влошили през
Коментари Харесай

Настроенията сред британската промишленост се влошават през юни

Нагласите измежду промишлени производители във Англия са се влошили през юни, а оптимизмът им е намалял макар отслабващия ценови напън, сочат най-новите данни от изследване на Института за покупки и доставяне " Чартърд " (CIPS) и " Стандард енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Индексът на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) за английския индустриален бранш е паднал от 47,1 пункта през май до 46,5 пункта през юни. Това е най-ниското равнище на показателя от началото на годината. Въпреки че за юни Пи Ем Ай е бил преразгледан нагоре по отношение на предварителните оценки, съгласно които трябваше да намалее до 46,2 пункта, индикаторът записва едно от най-слабите си представяния от финансовата рецесия през 2008 - 2009 година

Юни е бил 11-тия следващ месец, в който Пи Ем Ай за английската индустрия е останал под прага от 50 пункта, разделящ растежа от свиването. Проучвания на бизнеса и публични данни демонстрираха, че секторът на услугите се е явявал главен фактор за растежа на английската стопанска система.

" Производителите са наранени от слабите вътрешни и експортни пазарни условия, като клиентите демонстрират по-голямо отвращение да се ангажират с разноски заради пазарна неустановеност, нараснала конкуренция и високи разноски ", сподели Роб Добсън, шеф в " Стандард енд Пуърс Глоубъл маркет интелиджънс " (S&P Global Market Intelligence).

Също по този начин през юни разноските на фабриките за материали и сила са спаднали с най-значителен ритъм от февруари 2016 година, до момента в който цените на производител в индустрията са намалели за първи път от април 2016 година

" Въпреки че в кратковременен проект има известно облекчение в резултат на понижения напън върху веригите за доставки и разноските, проблемите там остават признак на настоящата уязвимост на търсенето, пред която е изправен секторът, и затова е малко евентуално да играят роля в стимулирането на производството ", изясни още Добсън.

Подиндексът Пи Ем Ай, отчитащ настроенията във връзка с бъдещото фабрично произвеждане, през юни се е влошил до най-ниското си равнище тази година, а заетостта се е свила за девети следващ месец.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР