Нагласите на инвеститори и анализатори относно икономическото развитие в еврозоната

...
Нагласите на инвеститори и анализатори относно икономическото развитие в еврозоната
Коментари Харесай

Подобряване на инвеститорските нагласи в еврозоната през януари

Нагласите на вложители и анализатори по отношение на икономическото развиване в еврозоната означават усъвършенстване при започване на 2018-а година предвид на подобряващият се стопански напредък в международен проект и макар продължаващата липса на ново държавно управление в Германия, демонстрира последно изследване на основаната във Франкфурт компания за пазарни проучвания Sentix.

Индексът на инвеститорското доверие, основан на изследване измежду 929 вложители в района, се увеличи през януари до 32,9 пункта от 31,1 пункта, надвишавайки осредните прогнози на финансовите пазар за по-слаб напредък към 31,5 пункта. По този метод показателят още веднъж насочва взор към неговия 10-годишен връх от 34,0 пункта, доближат през предишния ноември.

Индексът Sentix, измерващ настоящата икономическа обстановка в еврозоната, напредна за четвърти следващ месец, достигайки 48,0 пункта (най-високо равнище от август 2007-а година) по отношение на 46,5 пункта месец по-рано, като в това време показателят на бъдещите инвеститорски настройки набъбна от декемврийското 4-месечно дъно от 16,8 пункта до 18,8 пункта, само че към момента задържа под неговия връх от 22,8 пункта през ноември (най-високо равнище от май 2015-а година).

Според института Sentix стопанската система в еврозоната остава в чудесна форма при започване на новата година, като равнищата на показателя не престават да алармират за стопански взрив. Учудващо е, че има известно усъвършенстване както на настоящата обстановка, по този начин и на упованията, като икономическият импулсът остава позитивен.

Това важи и за Германия, където съответните показатели на Sentix още веднъж са на най-високи равнища. Индексът на инвеститорското доверие в Германия набъбна през януари до 40,1 пункта от 39,1 пункта през декември. Индексът, оценяващ настоящата обстановка, удари нов рекорден връх от 72,3 пункта по отношение на 71,0 пункта месец по-рано, до момента в който показателят на упованията в бъдеще се усъвършенства от 11,0 пункта през декември до 11,8 пункта през януари, само че към момента задържа под рекордния ноемврийски връх от 16,8 пункта.

Базираната във Франкфурт компания за пазарни проучвания означи, че немската стопанска система остава в мощен напредък, като до момента не е потърпевша от неналичието на нова държавно управление. Вместо това вложителите са почнали да правят оценка резултатите от данъчната промяна на американския президент Тръмп, които биха имали положително въздействие върху корпоративните облаги, само че също по този начин евентуално ще допринесат за търсенето на средства за произвеждане, като това е изключително значимо за Германия.

Институтът Sentix отбелязва, че всички райони в света демонстрират постоянна, положителна и умерено усъвършенствана икономическа картина, само че в това време предизвести, че нараства вероятността от допустимо прегряване на световната стопанска система.

Общият световен показател се увеличи през януари до 29,5 пункта от 26,0 пункта през предходния месец в следствие както на повишаване на бъдещите упования от 13,0 до 16,4 пункта, по този начин и на стабилен скок на оценката за настоящата обстановка от 16,4 пункта до 43,5 пункта (най-високо равнище от август 2007-а година).

Повишение бележат и инвеститорските настройки в Съединени американски щати, като общият показател на инвеститорските настройки набъбна при започване на годината до 32,8 пункта от 26,5 пункта месец по-рано.

Индексът Sentix, измерващ настоящата икономическа обстановка, напредна до рекорден връх от 56,5 пункта по отношение на 50,5 пункта през декември, до момента в който показателят на бъдещите инвеститорски настройки се увеличи до 11,3 пункта от 4,3 пункта. Според основания във Франкфурт институт, американските вложители осъзнават все по-силно позитивните резултати от данъчната промяна в Съединени американски щати. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР