Нагласата е да открием присъствено учебната година, много внимателно –

...
Нагласата е да открием присъствено учебната година, много внимателно –
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма как да има присъствено обучение без здрави учители

„ Нагласата е да открием присъствено образователната година, доста деликатно – дали обещание сме го на първи клас за цялата страна, в случай че не сме в тъмночервената зона и не е затворен и бизнесът, и всички публични събития. “ Това сподели пред БНР министърът на образованието проф. Николай Денков.

За първи път е поискана цялостна интеграция на системата на Министерството на здравеопазването с осведомителната система на МОН, заяви той.

„ Така че още на 15 септември да имаме подробна информация какъв брой са преболедували, какъв брой са имунизирани, кои са тествани през последния интервал – учители, непедагогически личен състав, възпитаници. И на тази база дружно с районните поделения на здравните инспекции ние да можем да вземаме решение за всяко учебно заведение поотделно. “

Денков изясни, че основните въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани през идната седмица, са носенето на маски – в кои случаи, за кои възрастови групи, въпросът за тестването и по кое време да се минава към електронно образование.

,,Подкрепям решението на Медицински университет – Пловдив. То е провокирано освен от това техните студенти да се образоват присъствено, а и от контакт сред заболели пациенти и студенти в университетските болници``, сподели той.

Преди дни ректорът на Медицинския университет в Пловдив издаде заповед, с която всички студенти, които желаят да учат присъствено, би трябвало да дават годен документ за имунизация, документ за преболедуване или негативен тест за COVID-19.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР