Нагла схема за източване на и без друго окаяния роден

...
Нагла схема за източване на и без друго окаяния роден
Коментари Харесай

Скандал: Аферист, източил 32 млн. лв. от БДЖ, назначен за зам.-министър на транспорта

Нагла скица за източване на и без друго окаяния роден железопътен превоз са проспали КПКОНПИ и подчинената на президента Румен Радев Държавна организация Национална сигурност. За признателност, че повече от 32 млн. лева са изтекли от бюджета Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ), някогашният й началник е назначен за длъжностен зам.-министър на превоза в служебния кабинет на Гълъб Донев

Цели 17 публични поръчки на обща стойност 32 063 924,208 млн. лева са били одобрени от управлението на НКЖИ в интерес на частната компания “Некст Левъл Къмършъл “ ЕООД за интервала 2016-2021 година, сочи инспекция в регистъра за публични поръчки.

Собственици на сдружението са Георги Христов Ангелов и Светослав Желязков Атанасов. От обществените данни в Търговския указател е видно, че Георги Ангелов е съучастник с дъщерята на зам.-министър Красимир Папукчийски, Кристина Красимирова Христова в “Белащица Пропъртис ” ООД, което се занимава съд строителство и ръководство на недвижими парцели.



По смисъла на закона, щерката е директно обвързвано лице с бенефициент на пари от родните железници, освен това в изключително огромни размери. Най-скандалното е, че част от сумите са написани от таткото на Кристина в качеството му на шеф на НКЖИ. Преди да оглави пропитото от нечисти финансови ползи ведомство, Папукчийски е отговарял да усвояването и разпределението на средства от европейски и локални стратегии и планове, включително и за публичните поръчки в железопътната компания.

Нещо повече – щерка му е притежател на “Рейл Комерс -1 ” ЕООД, където е била съдружничка с татко си до преди той да заеме висша държавна служба. След назначението си, Памукчийски трансферира каузи си на щерката, която сносно се оправя с материалната страна на живота, видно от документалните й обвързаности. Идеално затворен кръг!

На 31 май 2021 година Красимир Папукчийски е утвърдил с подписа си превод на 1 274 000,00 лева към “Некст Левъл ” за Доставка на клеми струнни еквипотенциални, въз основа на подписано рамково съглашение №11298/10.12.2021. На 31 март още 797 240,64 лева са отишли към ортака на щерката в осъществяване на друго рамково съглашение. На 31 септември други 5,257 млн. лева са преведени от НКЖИ за доставка на бронзови въжета.

Други 1,8 млн. лева е лапнал през 2017 година Георги Ангелов, още веднъж за доставка на въжета и проводници за мрежата. За същото през 2018 година компанията получава 2 912 001 лева През 2019 година преводът е за нови 3 725 881,60 лева

През 2020 година “Некст Левъл Къмършъл ” получава баснословните 11 116 104 лева още веднъж за въжета и мрежови проводници. 10 месеца по-рано, на 10.02.2020 година съдружникът на щерката Папукчийска се облажва с други 4 900 812 лева По-дребните, шестцифрени суми въобще не си вършим труда да ги описваме...

Как и за какво Министерството на превоза позволява шефът на НКЖИ (и сегашен зам.-министър) Красимир Папукчийски да разписва контракти за десетки милиони лв. в интерес на съдружника на щерка си, е въпрос, за който призоваваме способените органи отпред с ДАНС и КПКОНПИ да дадат неотложен отговор. Проверка за сходни неприемливи по смисъла на закона (и нямащи нищо общо с етиката и морала) обвързаности е обикновена и се прави с безусловно няколко клика на мишката. Възможно ли е очите на контролиращите да са били необятно затворени с % от преведените средства?

Припомняме, че през декември 2021 година Красимир Папукчийски бе уволнен от поста шеф на НКЖИ по съмнения за съзнателно приспособяване на търг за 300 млн. лева в интерес на съответни компании, понечили да се облажат от модернизацията на жп правата Перник-Радомир. Как и за какво сходна персона е назначена от премиера Гълъб Донев да управлява превоза, също е прелюбопитно.

Дали компанията с изключение на бенефициент е и самобитна пощенска кутия, би трябвало да кажат от Национална агенция за приходите и финансовото разузнаване. Според осведомени, Красимр Папукчийски е в доверителни връзки с други две основни за системата на БДЖ компании. Едната е “Гигастрой ”, благосъстоятелност на някогашния шеф на НКЖИ Димитър Гайдаров, за който се счита че е “баща ” на нашия воин във връзка с неприятните практики във влаковия бизнес. Другата е “Трансстрой ” Варна, благосъстоятелност на Пламен Станимиров, който е негов някогашен шеф.

На всичкото от горната страна, брачната половинка му доктор Надежда Меразчиева (с която от 3 години живеят разделено) има лиценз от НКЖИ да дава отговор за дезинфекцията в системата на железопътния превоз. Сладка активност, в която ежемесечно потъват “цял панер ” държавни пари, до момента в който влаковете са все по този начин мръсни и смърдящи, а гарите – запуснати и мрачни...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР