Нагъл шофьор с джип „Мерцедес“ предприе самоубийствена маневра на АМ

...
Нагъл шофьор с джип „Мерцедес“ предприе самоубийствена маневра на АМ
Коментари Харесай

Тарикат с луксозен джип на косъм от самоубийство на АМ „Тра...

Нагъл водач с джип „ Мерцедес “ предприе самоубийствена маневра на Автомагистрала " Тракия “ и си изпати, научи „ Марица “ от свои източници. Той нахлул в насрещното и настиснал педала на газта, с цел да избяга от запушване след злокобна злополука. Секунди по-късно обаче попаднал в полезрението на полицията и последвали наказания. Тарикатът обжалвал пред Районния съд, само че преди броени дни магистратите го порязаха и потвърдиха наказването му – санкция в размер на 1000 лева и лишаване на книжката за 3 месеца.

Случката се разиграла на 18 юли предходната година. Шофьрът пътувал с приятелката си по автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас. В региона на км 160 обаче имало злополука и километрично запушване. Седналият зад кормилото на първокласния джип спрял. Изчакал в колоната към час, само че нервите му не издържали. Забелязал, че коли от колоната обръщат и се изнизват в насрещното. Това направил и той. В региона на км 150 обаче шансът му изневерил. Полицаите забелязали самоубийствената му задача и го спрели за инспекция. Джигитът се ядосал. Не показал надзорен ваучър към шофьорската си брошура. Униформените му съставили акт за маневрата и за непредставения документ. Тарикатът подписал акта, само че с възражения, които не показал.

Впоследствие обжалвал глобата. По делото е разпитана приятелката му, която споделила, че откакто служителите на реда спрели джипа, около тях минали 5-10 коли в нарушаване в насрещното, само че за тях нямало следствие.

„...обстоятелството, че е настъпило тежко ПТП не се явява основателна причина за превръщане посоката на придвижване на автомагистралата и придвижване в платното за насрещно придвижване. Тези дейности в съответната обстановка са още по-опасни от нормално, защото при настъпил към този момент сериозен пътен случай по този начин се основават предпоставки за настъпването на още такива произшествия “, се споделя в претекстовете за решението на съда.

Така водачът на първокласния мерцедес ще би трябвало да заплати санкция в размер на 1000 лева, 10 лева поради неналичието на показан ваучър. Няма и да може да сяда зад кормилото в границите на 3 месеца.

Решението обаче предстои на обжалване пред Административния съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР