Нагъл апаш, посегнал за пореден път на медната обшивка на

...
Нагъл апаш, посегнал за пореден път на медната обшивка на
Коментари Харесай

Нагъл апаш отмъкна меден обков от Покрития мост в Ловеч, щракнаха му белезнците

Нагъл крадец, протегнал ръка за следващ път на медната облицовка на ембематичния за Ловеч Покрит мост, бе хванат след среднощ. През нощта на мястото на престъплението дойде и кметът Корнелия Маринова. От известно време крадци редовно отмъкват медната ламарина на моста и на близката постройка, известна като "Люспата ".
Поредното посягане било в четвъртък, когато липсвала медната обвивка на към 12 капандури от южната страна на моста дело на Колю Фичето.
"Покритият мост е национална полезност, емблема на града. Нямам визия какъв човек би трябвало да си, с цел да се катериш по покрива и да късаш ламарина. Това е невиждана безочливост и безсрамие, което ще бъде осъдено с цялата суровост на закона. Чудя се по какъв начин никой до момента не чу по какъв начин нощем се кърти обкова, по какъв начин се върви по покривите? Затова в този момент отидох на място, с цел да видя що за човек е правил това? " - изрази своето отвращение Корнелия Маринова.
Полицейската акция заковала на място 32-годишен мъж без българско поданство. Той е престъпно проявен, има две досъдебни производства против него, арестуван е за 24 часа, прецизираха от полицията. Продължава следствието и за другите сходни случаи.
С предходните обири, изчезналата медна ламарина е към този момент близо 40 кв. м, възобновяване й ще коства десетки хиляди лв., считат от общината.
За всички тези случаи бе известена полицията, направени са огледи, конфискувани са записи от охранителни камери. Има формирано досъдебно произвеждане. Общината ще предяви иск за нанесените вреди, с цел да се възстановят средствата, изразходвани за ремонт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР