„Нафтогаз“ допуска нови съдебни искове, свързани със запор на активи

...
„Нафтогаз“ допуска нови съдебни искове, свързани със запор на активи
Коментари Харесай

Нафтогаз допуска нови съдебни искове към Газпром, свързани със запор на активи


„ Нафтогаз “ позволява нови правосъдни искове, свързани със запор на активи на „ Газпром “ в границите на решението на Стокхолмския арбитраж, съобщи основният изпълнителен шеф на украинската компания Юрий Витренко.

От началото на годината „ Нафтогаз “ се пробва наложително да се вземе от „ Газпром “ сумата от 2,6 милиарда $ в осъществяването на решенията на Стокхолмския арбитраж в Швейцария, Англия и Нидерландия.

„ Има още редица юрисдикции, където в най-скоро време също ще предизвикваме наложително събиране “, декларира Витренко във видео на страницата на „ Нафтогаз “ в Twitter.

По думите му, украинската компания чака още през януари 2019 година правосъдно съвещание в Нидерландия във връзка с насилственото изземване на активи от „ Газпром “, а през февруари аналогично съвещание в съда във Англия, съобщива Прайм. Витренко споделя също по този начин, че през идната година се чакат и съвещания по отнемането на активи в Швеция и Швейцария.

Стокхолмският арбитраж през декември и февруари излезе с решение по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ във връзка с договорите за доставка и пренос на газ, като излезе с решение съветската компания да изплати на украинската сумата от 2,56 милиарда $. „ Газпром “ апелира решението през март, а през месец май изиска цялостна анулация на решението за пренос.

Украйна от своя страна на 30 май съобщи за започване на наложително събиране на средствата и за поддръжка от страна на съда в Швейцария във връзка с акциите на Nord Stream AG и Nord Steam 2 AG, а на 5 юни аналогични решения на съда във връзка с активите на „ Газпром “ в Нидерландия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР