Наемници от Израел се бият рамо до рамо с бойци

...
Наемници от Израел се бият рамо до рамо с бойци
Коментари Харесай

Русия: Израелски наемници воюват рамо до рамо с неонацисти

" Наемници от Израел се бият един до друг с бойци от батальона (от украинското вътрешно министерство) " Азов ", това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи нюзру.

" Сега ще кажа нещо, което не е доста прелестно за израелските политици, стартирали антируска осведомителна акция. Вероятно ще им бъде доста забавно да схванат, че израелски наемници оказват помощ на неонацисткото бойно поделение " Азов ". Ние разполагаме с доказателствен материал за това ", съобщи тя.

Израелската медия съобщи, че преди време в обществени мрежи са се появили данни за към 200 задгранични доброволци, биещи се на страната на Украйна против съветските въоръжени сили. " Във въпросните данни имаше имената на 33-ма жители на Държавата Израел, техни фотоси и на видеозаписите те говореха на иврит и не си криеха лицата ", добави нюзру.

" Азов " е основан в края на февруари 2014 година като доброволческо военизирано формирование. Няколко месеца по-късно батальонът стана част от вътрешното министерство в Киев и изцяло професионално. Бойци от подразделението са упрекнати от Организация на обединените нации във военни закононарушения по време на спора сред Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна през 2014 година

Русия упреква " Азов " в потреблението на нацистка символика. Един от някогашните командири на Азов Андрий Билецки преди няколко години съобщи, че Израел може да се трансформира в модел за политическото развитите на Украйна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР