Наемници от ЧВК Вагнер“ са попаднали под обстрел на части

...
Наемници от ЧВК Вагнер“ са попаднали под обстрел на части
Коментари Харесай

Руската армия обстрелва „Вагнер“. Пригожин: Много факти не са публични

Наемници от ЧВК „ Вагнер “ са попаднали под обстрел на части от постоянната съветска войска при изтеглянето си от Бахмут, излиза наяве от отчет на пресслужбата на създателя на компанията Евгений Пригожин, оповестен в Telegram.

В рапорта, на който е маркирана датата 17 май 2023 година, се разяснява, че наемниците са се придвижвали покрай обитаемоте места Попросное и Озаряновка, когато са забелязали бойци от Въоръжените сили на Руската федерация да минират пътища в тиловата зона на подразделенията на ЧВК „ Вагнер “.

В известието се отбелязва, че в същия ден е изпратена група сапьори на „ инженерно разузнаване “. След прелиминарен оглед, тя е пристъпила към разминиране на пътя, само че е била принудена да прекрати работа, защото „ към 15:40 часа по нея е открит огън от стрелково оръжие от страна на позициите на Министерството на защитата “ на Русия.

Допълва се, че групата е подхванала „ ответни ограничения към премахване на експанзията “. При инспекцията било открито, че старши пълководец на 72-ра обособена мотострелкова бригада бил подполковник, чието име не се разкрива. Уточнява се обаче, че по време на случая той е бил в „ положение на алкохолно замайване “, осведоми „ Фокус “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР