Наемници от ЧВК Вагнер“ са попаднали под обстрел на части

...
Наемници от ЧВК Вагнер“ са попаднали под обстрел на части
Коментари Харесай

Руската армия обстрелва Вагнер при изтеглянето им от Бахмут

Наемници от ЧВК " Вагнер “ са попаднали под обстрел на части от постоянната съветска войска при изтеглянето си от Бахмут, излиза наяве от отчет на пресслужбата на създателя на компанията Евгений Пригожин, оповестен в Telegram.

В рапорта, на който е маркирана датата 17 май 2023 година, се разяснява, че наемниците са се придвижвали покрай обитаемоте места Попросное и Озаряновка, когато са забелязали бойци от Въоръжените сили на Руската федерация да минират пътища в тиловата зона на подразделенията на ЧВК " Вагнер “.

В известието се отбелязва, че в същия ден е изпратена група сапьори на " инженерно разузнаване “. След прелиминарен оглед тя е пристъпила към разминиране на пътя, само че е била принудена да прекрати работа, защото " към 15:40 часа по нея е открит огън от стрелково оръжие от страна на позициите на Министерството на защитата “ на Русия.

Допълва се, че групата е подхванала " ответни ограничения към премахване на експанзията “. При инспекцията било открито, че старши пълководец на 72-ра обособена мотострелкова бригада бил подполковник, чието име не се разкрива. Уточнява се обаче, че по време на случая той е бил в " положение на алкохолно замайване “. Офицерът е хванат.



" В момента тече следствие. Много обстоятелства не са обществени. Мога обаче да обявявам първичния отчет и видеодоказателства за случилото се там “, гласи отговор на Пригожин на молба да разяснява по-подробно случая сред наемниците и постоянните съветски елементи.

По-късно " Вагнер " разгласиха видеозапис от разпит на арестувания подполковник, който споделя, че е подхванал нападението поради " персонална злост " към ЧВК " Вагнер ", а отрядът, предвождан от него е бил с бройка 10-12 индивида.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР