Наемните бойци от групата Вагнер на Евгений Пригожин се готвят

...
Наемните бойци от групата Вагнер на Евгений Пригожин се готвят
Коментари Харесай

Бойците на Вагнер се подготвят за преместване в Беларус

Наемните бойци от групата Вагнер на Евгений Пригожин се готвят да се реалокират в Беларус съгласно изискванията на договорка, която потуши протеста им против съветското военно управление. Това съобщи върховен пълководец от частната военна компания, представен от Ройтерс.

След протеста от 23-24 юни, при който бойци на Вагнер превзеха за малко Ростов на Дон и потеглиха към Москва, точното местонахождение на Пригожин и неговите наемници е неразбираемо.

Съгласно договорката, която постави завършек на протеста, Пригожин трябваше да се реалокира в Беларус, а хората му, някои от тях някогашни пандизчии, освободени предварително, с цел да се бият в Украйна, получиха опцията да се реалокират с него в Беларус, да се причислят към постоянните въоръжени сили на Русия или прибирай се.

Беларуският президент Александър Лукашенко обаче уточни, че Пригожин и хилядите му бойци към момента са в Русия, което повдига въпроси по отношение на осъществяването на договорката.

Антон Елизаров, чието бойно име е " Лотос ", написа в Telegram, че бойците в този момент са във почивка до началото на август, по заповед на Пригожин, преди да се реалокират в Беларус. Трябва да подготвим бази, полигони, да се координираме с локалните управляващи и администрации, да организираме взаимоотношение с правоохранителните органи на Беларус и да създадем логистика, разясни той.

Самият Пригожин е извънредно спокоен през последните две седмици. Той не е разгласил в канала си в Telegram от 26 юни, когато отбрани бунтовническите дейности на своите бойци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР