Наемите в някои европейски градове за студиа, апартаменти и стаи

...
Наемите в някои европейски градове за студиа, апартаменти и стаи
Коментари Харесай

Барселона и Мадрид с рязко покачване на наемите за жилища

Наемите в някои европейски градове за студиа, жилища и стаи не престават да се повишават, само че растежът стартира да се забавя, като равнищата се намаляват през първото тримесечие на 2019 година, демонстрират последните отчети представени от Property Wire.

Барселона и Мадрид означават най-рязкото повишаване на наемите, само че като цяло в основните столици наемите наподобява са достигнали таван, съгласно европейския отчет за наемите, направен от Housing Anywhere. В отчета се показва, че увеличението на цените на наемите е обвързвано с нарастващия недостиг на налични парцели, увеличение на конкуренцията измежду интернационалните студенти и млади експерти за намиране на уместно жилище, както и по-голям брой първокласни жилища с по-високи цени.

На всички пазари в първите три месеца на 2019 година се следи възходяща наклонност в наемите за единични стаи, студиа и жилища с една спалня. Увеличението е най-силно изразено за апартаментите с една спалня в Барселона, с 7.8%, а за студиата в Мадрид - с 7.79%. Двата града понастоящем към момента се подреждат измежду огромните европейски градове с най-ниски общи цени на наемите, само че в последно тримесечие наваксват с внезапно нарастване спрямо други европейски градове. 

Всъщност Барселона означи доста нарастване на наемите за жилища с една спалня през последната година. Средният на месец наемът се е нараснал от 1111.61 евро през първото тримесечие на 2018 година на 1228.58 евро през първото тримесечие на 2019 г. Докато пазарът за отдаване чартърен в Мадрид като цяло се стабилизира, наемите на студио се усилват с 7,79 % до средномесечен наем от 818,23 евро, а наемът на жилища се усилва с 2,31% до 1 097,52 евро.

Берлин бележи третото най-голямо нарастване в наемите на жилищата с една спалня с 6,91% през последната година, като междинната цена за месец доближава до 1 096,38 евро. Както за Мадрид и Барселона, първото тримесечие на 2019 година демонстрира по-рязко нарастване от предходното тримесечие, с нарастване на наемите за жилища с една спалня с 3,8 %.

Във всички градове, проследявани от отчета, Брюксел означи най-слабото общо нарастване в наемите. Цените за частните стаи демонстрират максимален растеж от 8,96 %. Средният наем на жилищата се е повишил до 920.17 евро, което е нарастване от 2.03 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР