Наемите са намалили стойностите си минимум с 10%. Това обясни

...
Наемите са намалили стойностите си минимум с 10%. Това обясни
Коментари Харесай

Цените на жилищата растат, въпреки кризата. Наемите намаляват

Наемите са понижили стойностите си най-малко с 10%. Това изясни в ефира на председателят на Националното съдружие " Недвижими парцели " Добромир Ганев. 

Намаляла е фрапантно заетостта на така наречен жилища за краткосрочни наеми за туризъм, регистрират от сектора. Много от недвижимите парцели към университетите също са останали празни. Част от работещите в IT промишлеността, които са от други градове, са излезли от този пазар в София, поради режима си на работа хоум офис и завръщането по родните места.

" По главните търговски улици в огромните градове се виждат много свободни площи. Всичко е обвързвано с актуалната обстановка ", разяснява Добромир Ганев.

При продажбените цени на жилищните парцели през четвъртото тримесечие на миналата година Национален статистически институт регистрира растеж от 8,6% по отношение на същия интервал на 2019 година За София растежът е 11,3% за съществуващи жилища, а за новите – малко над 4,5%. В Пловдив растежът в цените на жилищата е 3,2%, изясни Ганев.

Той удостовери наклонността на преориентиране от огромните градове към селата и по-спокойни обитаеми места, където по думите му има достъп до по-добра екосреда, повече отворени пространства и опция за здравословно престояване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР