Наемите на гаражите във Велико Търново стигнаха до 150 лeва

...
Наемите на гаражите във Велико Търново стигнаха до 150 лeва
Коментари Харесай

Наемът на гаражите в Търново се изравнява с този на апартаментите

Наемите на гаражите във Велико Търново стигнаха до 150 лeва на месец и на процедура към този момент гонят цените на жилищата. Поскъпването е и за кафези, които даже не са в центъра на остарялата столица, а огромна част от тях са в кварталите. Според брокери наемите са скочили с над 20% през последните месеци поради огромното търсене.

Оказва се, че търновци са подготвени да наемат гараж и на огромно разстояние от вкъщи си, с цел да приберат скъпа кола или мотоциклет. Репортерска инспекция откри, че цените на наемите варират, като най-ниските са 60 лв., а най-високите-150 лв.. Най-често пространствата се отдават чартърен за към 80-100 лв. месечно.

„Гараж в болярския град може да се купи приблизително за 15 000 лева“, прецизират търговците на недвижими парцели.
Всяка година в КАТ-Велико Търново се записват нови над 1000 автомобила, които потеглят по улиците и пътищата в региона. Десетки хиляди са тези, които се движат в остарялата столица.

Проектиран за доста по-малко коли, болярският град се задъхва от непрестанни тапи и кавги за паркоместа. За последните 10 години бяха издигнати доста нови блокове, изкупени бяха хиляди жилища, а гаражите са в пъти по-малко и не доближават.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР