Наемателят Иван Вълчев се оказа разследван в Районната прокуратура в

...
Наемателят Иван Вълчев се оказа разследван в Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Плаж „Василико“ – неохраняемо бунище с много летовници

Наемателят Иван Вълчев се оказа разследван в Районната прокуратура в Бургас поради опит посредством лъжлива скица да ощети Министерството на туризма

В разгара на сезона, когато в Царево се струпа голяма маса от български летовници и пренасели хотелите в кв. Василико, в публицистичната ни поща дойде следното сериозно писмо:

„ Потресени сме от типа на плаж „ Василико “, който се намира в остарялата част на града – замърсен, без спасители, без медицински пункт – същинско сметище, а би трябвало той да е бутиковият плаж на Царево “, се споделя в писмото.

Кулминацията е от отвращение обаче се състои от видеоклип, който е бил сниман към 17:30 ч. през вчерашния ден. В фрагмента се вижда екскаватор, който разнася пясъка в посока морето. Видеклипът очевидно е сниман от клиент в близко заведение, който разсъждава в посока, че лидерът на трактора очевидно пробва да усили потенциала на линията. 

В писмото обаче се показва още: 
„ Греблото разнасяше боклуците. Бяхме в цялостен шок, когато тази тежка техника навлезе върху пясъчната линия – обратно на всички норматични условия посред сезона “.

Проверката на Флагман.бг откри, че плажът си има собственик, който е подписал 5-годишен контракт за наем с Министерството на туризма. Търгът бе извършен през месец април т.г.

Наемателят е компания „ Тео Кос 81 “. Регистрацията на това сдружение е в софийския регион „ Красно село “, а притежател и шеф е Иван Петков Вълчев. Вълчев в действителност е локален човек от Царево. 

Плажната линия е с дължина към 130 м, само че към нея има дребни сектори, които също се нуждаят от защита. Охрана няма никаква, а по скица тук са нужни най-малко 3 избавителни поста, няма медицински пункт, не се вижда и наличие на почистваща компания – безусловно наложителни условия, с цел да действа плажът, над който се издига историческата черква „ Успение Богородично “, издигната през 1831 година – брошката на южния морски град, привличаща стотици туристи с впечатляващия си профил върху скалите. 

Плаж „ Василико “ с изключение на позор за българския туристически отрасъл се оказа и обект на прокурорско следствие, откри Флагман.бг. От 20 юни т.г. плажният наемател Иван Вълчев се ревизира от Районната прокуратура в Бургас след сигнал, че е опитал да въвлече двама предприемачи в скица за машинация на Министерството на туризма. Става дума за „ оферта “, посредством която да се играе фиктивно при определянето на фактическия наемател на този плаж, от което на процедура да бъде изиграно ведомството. 

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР