Наемател на общинско жилище, подпалил го с неработеща пералня, в

...
Наемател на общинско жилище, подпалил го с неработеща пералня, в
Коментари Харесай

Наемател подпали жилище с пералня

Наемател на общинско жилище, запалил го с неработеща пералня, в която загрявал вода с бързовар, застава пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Д.К.К. е упрекнат за това, че на 24.10.2020 година в Пловдив по несъобразителност е запалил апартамент в ж.к. „ Тракия “ на стойност 24 930 лева, благосъстоятелност на Оперативна програма Жилфонд – Пловдив, като в резултат на пожара са нанесени вреди в размер на 7200 лева

Д.К.К. живеел в жилището в продължение на 7 години.

През лятото на 2020 година негов сътрудник му подарил остаряла пластмасова пералня, която подсъдимият почнал да употребява.

Тъй като пералнята била без похлупак и не загрявала, подсъдимият включвал в контакта бързовар и го вкарвал в нея.

На 24.10.2020 г.  мъжът решил да пере – поставил облекла, вода и присъединил отоплителния апарат /тип бързовар/, който пуснал в пералнята и вместо да я следи, задремал.

В резултат от нагряването на бързовара пластмасовата пералня се запалила, запалили се и намиращите се наоколо дребни домашни такъми.

Съседка, която видяла, че от прозорците на подсъдимия излиза пушек и мирише на изгоряло, подала сигнал на тел.112.

На място незабавно пристигнали служители на реда и екип на пожарната, които разрушили вратата, извели от вътрешната страна подсъдимия и загасили огъня, като по този метод лимитирали пожара в границите на жилището и не били застрашени други жилища или имущество.

Делото е планувано в Разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР