Наемът на магазин от 100 кв. метра на столичния бул.

...
Наемът на магазин от 100 кв. метра на столичния бул.
Коментари Харесай

Какви са наемите по най-атрактивните търговски улици в София?

Наемът на магазин от 100 кв. метра на столичния бул. Витоша върви по 50 евро на кв/м. към края на първотото полугодие на тази година, сочи разбор на Colliers. Цената не показва изменение по отношение на предходната 2020 година, само че регистрира леко оттегляне по отношение на края на 2018 и 2019 година, когато наемите са вървели по 55 евро на кв. м. Наемите, защото в края на 2016 година цената е била 45 евро кв. м.

Според отчета, кафенетата и заведенията за хранене оформят дял от 53% от всички нови търговски обекти по бул. „ Витоша ”.

60% от магазините по централната комерсиална улица на София са с повърхност под 50 кв. метра, което лимитира опциите за позициониране на огромни интервенции, написа в отчета.

Според данните, разликата във финансовите упования на наемодатели и наематели варива в диапазона 20% – 25%.

Столичната улица с най-висока централизация на търговски обекти на първокласни марки е ул. „ Съборна ”, разпростряла се сред църквата Света Неделя, „ Леге ” и улица „ Цар Калоян ”. Модните марки са окупирали близо половината комерсиална повърхност. Месечният наем върви на равнища от 63 евро на кв/м, сочи отчетът. Цената км края на 2020 година е същата, само че леко понижава по отношение на края на 2018 и 2019 година, когато е възлизала на 70 евро на кв./м.
 Коронавирусът смъкна цените на наемите в София Коронавирусът смъкна цените на наемите в София
Пандемията смъкна с най-малко 20% наемите на жилищата в столицата, сочи информация от имотните организации. Основната причина е мощно пониженото...

Улица „ Граф Игрантиев ” е втората най-атрактивна в София за търговците на дребно. 17% от комерсиалните обекти са отдадени на модата, до момента в който 14% са обекти, предлагащи храни и питиета, написа в отчета.

Реконструкцията на улицата през 2018 и 2019 година е повлияла на новите обекти, само че в наши дни „ Граф Игнатиев ” показва, че процесът по възобновяване е почнал и улицата върви към възобновяване на атрактивността си от отминали интервали.

Като друга атрактивна улица за търговците е посочена „ Солунска ”, която е пресечка на бул „ Витоша ”.

Докладът обгръща главните централни улици в столицата, с общо предложение от 68 000 кв.м. и почти 900 магазина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР