Наем на личен лекар с включени консумативи в столична клиника

...
Наем на личен лекар с включени консумативи в столична клиника
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Наем на кабинет на личен лекар в София струва до 600 лева

Наем на персонален доктор с включени консумативи в столична клиника варират сред 300 до 5-600 лв. за една процедура в една стаичка. Софтуер, принтери, всичко се поддържа от лекаря. В София има лечебно заведение с 40 лв. административна такса, която е заменила потребителската. Това показа доктор Георги Миндов от Софийското съдружие на общопрактикуващите лекари за " Твоят ден ".

По думите му всички цени са се вдигнали, а осигуровките се заплащат по размера на МРЗ. " 5,9 млн. души подлежат на здравна осигуровка. 1 млн. вземат решение да не я си заплащат. Възможно е и да се вкара друга такса за обособените лечебни заведения, по този начин пациентите няма да знаят какъв брой ще платят ", счита той.

Според него няма импортирано предложение за 7,80 лв. потребителска такса, която да е 1% от минималната заплата. " Ние споделяме единствено, че би трябвало да се актуализира. Не можем да работим с цени от 2012 година, заплащането за обзор би трябвало да бъде индексирано. 10 години този проблем е неглижиран. В Белгия потребителската такса е 20 евро. Моя пациентка споделя, че ги заплаща, а по-късно страната ѝ ги връща, тъй като е освободена от такса ", описа медикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР