Надзорният съвет във вторник призова компанията да прекрати пълната си

...
Надзорният съвет във вторник призова компанията да прекрати пълната си
Коментари Харесай

Надзорниците на Meta призоваха за падане на забраната на думата Шахед

Надзорният съвет във вторник прикани компанията да приключи цялостната си възбрана на арабската дума " шахед " или " страдалец " на британски, откакто едногодишен обзор откри, че методът на притежателя на Фейсбук е " прекален " и излишно е потиснал речта на милиони консуматори, предава " Ройтерс ".

Бордът, който се финансира от Meta, само че работи без значение, сподели, че колосът на обществените медии би трябвало да отстранява изявления, съдържащи думата " шахед ", единствено когато са свързани с ясни признаци на принуждение или в случай че настрана нарушават други правила на Meta.

Решението идва след години на рецензия към работата на компанията със наличие , включващо Близкия изток, в това число в изследване от 2021 година, поръчано от самата Meta, което откри, че нейният метод има " неподходящо влияние върху правата на индивида " върху палестинците и други арабскоговорящи консуматори на нейните услуги.

Тези рецензии ескалираха след началото на  през октомври. Правозащитни групи упрекнаха Мета в угнетяване на наличие в поддръжка на палестинците във Фейсбук и Instagram на фона на война, която след смъртоносните набези на Хамас в Израел на 7 октомври.

Надзорният съвет на Meta стигна до сходни изводи в отчета си във вторник , като откри, че разпоредбите на Meta за " шахед " не са отчели разнообразието от смисли на думата и са довели до унищожаване на наличие, което не е ориентирано към прослава на насилствени дейности.

" Meta работи при догатката, че цензурата може и ще усъвършенства сигурността , само че доказателствата сочат, че цензурата може да маргинализира цялото население, като в същото време въобще не усъвършенства сигурността ", сподели съпредседателят на Надзорния съвет Хеле Торнинг-Шмид в изказване.

Понастоящем Meta отстранява всички изявления, употребяващи " шахед " за хора, посочени от нея в листата си с " рискови организации и лица " , който включва членове на ислямистки бойни групировки, наркокартели и организации за предимство на бялата раса.

Компанията споделя, че думата съставлява хвалба за тези субекти, които не разрешава, съгласно отчета на борда.

Хамас е измежду групите, които компанията дефинира като " рискова организация ".
 Рекламодателите в TikTok ще се извърнат към съперници, в случай че Съединени американски щати забрани приложението
Рекламодателите в TikTok ще се извърнат към съперници, в случай че Съединени американски щати забрани приложението

TikTok ще генерира към 8,66 милиарда $ доходи от реклами в Съединени американски щати тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР