Надзорният съвет на НЗОК ще обсъди предложение за сключване на

...
Надзорният съвет на НЗОК ще обсъди предложение за сключване на
Коментари Харесай

НЗОК ще сключи допълнителни споразумения за надвишени обеми на медицински изделия

Надзорният съвет на НЗОК ще разиска предложение за подписване на спомагателни съглашения с търговци на едро на медицински произведения, които са надвишили размерите си към 31 декември 2023 година, по контракти от 2022 година и 2023 година Това излиза наяве от дневния ред на съвещанието на Надзора, което ще се организира на 3 април.

Освен това Надзорният съвет ще одобри и план на решение по отношение на решението на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули (НСЦРЛП) по отношение на увеличението на реимбурсацията на медикаментите за сърдечносъдови болести.

Припомняме, че заплащането от НЗОК ще е 100% за най-малко една вариация на медикаментите, съдържащи 52 дейни субстанции в позитивния лекарствен лист, които се изписват с рецепта и се намират в аптечната мрежа. В листата са включени всички 407 разнообразни дози и търговски наименования на тези 52 дейни субстанции, които имат позволение за приложимост в България. За всяко интензивно вещество има един или повече лекарствени продукти/разфасовки, които са изцяло безвъзмездни. За другите им разновидности ще има доплащане от страна на пациентите, което е доста понижено (средно с 58%) по отношение на досегашните равнища на доплащане. За 40 от медикаментите доплащането е под 1 лев.

Дневния ред на Надзора може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР