Надзорният съвет на Българската банка за развитие ще възложи проверки

...
Надзорният съвет на Българската банка за развитие ще възложи проверки
Коментари Харесай

Надзорният съвет на ББР започва проверка за събирането на кредитите

Надзорният съвет на Българската банка за развиване ще разпореди инспекции по събирането на заеми през последната една година, както и информация по решението за промяна в ръководството на компанията. Това съобщи в ефира на ръководителят на Надзорния съвет на ББР Росен Карадимов. 

" Банката за развиване е инструмент за обществени политики. Обещах банката да бъде оптимално отворена. Анализът за активността на банката към този момент е предоставен. Изискал съм отчет по какъв начин се осъществени задачите по закона на банката ", изясни той.

Вчера служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев освободи двама души от Надзорния съвет на Българската банка за развиване. Карадимов разяснява това с думите: " В основата на претекстовете на това решение стои направени разноски по облигационен заем, които сме считат за нецелеви. 2021 година е взето решение за изтегляне на облигационен заем за 500 милиона евро. За да се развие притежателят на капитала не е взел решение, само че процедурата е траяла. Направени са разноски за консултанти. 1 милион лв. са дадени на консултанти и адвокатски адвокатски фирми ". Според него, някогашните министри Даниела Везиева и Даниел Лорер не са подписали решението. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР