Панелът за надзор на Камарата на представителите обявява свидетели за първото изслушване по разследване за импийчмънт на Байдън

...
Надзорният комитет на Камарата на представителите обяви в понеделник свидетели
Коментари Харесай

Надзорният комитет на Камарата на представителите обяви в понеделник свидетели за първото изслушване на панела тази седмица в разследването за импийчмънт на президента Джо Байдън.

Изслушването, насрочено за четвъртък, ще се съсредоточи върху конституционните и правни въпроси, които републиканците повдигат относно президента, и ще включва показания на Брус Дубински, експерт по съдебно-счетоводна медицина; Айлийн О’Конър, бивш помощник-главен прокурор в данъчния отдел на Министерството на правосъдието; и Джонатан Търли, професор в Юридическия факултет на университета Джордж Вашингтон.

„Тази седмица Комитетът за надзор на Камарата на представителите ще представи открити до момента доказателства и ще изслуша правни и финансови експерти за престъпленията, които Байдън може да е извършил, тъй като са донесли милиони за сметка на интересите на САЩ“, председателят на Камарата на представителите Джеймс Комър, републиканец от Кентъки , се казва в изявление.

Председателят на камарата на републиканците Кевин Маккарти обяви откриването на официално разследване за импийчмънт на Байдън по-рано този месец. Ръководеното от републиканците разследване ще се съсредоточи върху „обвиненията за злоупотреба с власт, възпрепятстване и корупция“ от Байдън, свързани с задграничните бизнес сделки на семейството му, каза Маккарти.

Нито един от свидетелите, предвидени да дадат показания, изглежда няма пряка представа за това, което републиканците в Камарата на представителите са твърдяли за Джо Байдън. Комър каза пред CNN миналата седмица, че планира да накара финансов експерт да говори с банкови записи, свързани с бизнес сделките на семейство Байдън, и конституционен експерт, за да обсъдят защо е оправдано разследване за импийчмънт.

Панелът също така е готов да издаде първите си призовки към сина на президента Хънтър Байдън и брат Джеймс Байдън.

Републиканците превърнаха бизнес сделките на Хънтър Байдън в централен компонент на своето разследване за импийчмънт, но към днешна дата няма публични доказателства, че президентът е спечелил от бизнес сделките на сина си или им е позволил да му влияят, докато е на поста.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР