Надзорът на НЗОК ще обсъди предложената от БЛС Методика за

...
Надзорът на НЗОК ще обсъди предложената от БЛС Методика за
Коментари Харесай

Надзорът на НЗОК ще гледа Методиката за разпределяне на икономиите, предложена от БЛС

Надзорът на НЗОК ще разиска препоръчаната от БЛС Методика за разпределение на икономиите по бюджета на Касата за 2022 година Това излиза наяве от оповестения дневен ред за съвещание на 15 ноември, вторник.

На съвещанието ще бъде формиран и график за осъществяване на договаряния сред Надзорния съвет на Здравната каса и Управителния съвет на Лекарския съюз за правене на план на НРД за медицинските действия за 2023 - 2025 година и отчет от шефа на НЗОК за хода на договарянията на експертно равнище досега.

Припомняме, че от Лекарския съюз обявиха, че излизат от преговорния развой за Рамковия контракт поради отхвърли на Касата да разпредели остатъка от близо 340 млн. лева за тази година посредством Методика, както и поради неналичието на връзка с Надзора.

От БЛС обявиха още, че не може да се чака бюджета за 2023 година, с цел да бъде подписан нов НРД, защото има прекалено много промени в системата, които би трябвало да бъдат регламентирани. Същевременно договарянията на експертно равнище не са довели до нищо, защото специалистите на Здравната каса са без пълномощия да взимат решения.

Дневния ред може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР