Надзирателят от пазарджишкия затвор Георги Доков се връща в ареста.

...
Надзирателят от пазарджишкия затвор Георги Доков се връща в ареста.
Коментари Харесай

Пазарджишкият надзирател, убил дете на пътя, е арестуван отново

Надзирателят от пазарджишкия затвор Георги Доков се връща в ареста. Това реши преди минути Апелативен съд-Пловдив, заяви БЛИЦ.
Припомняме, че скандалният надзорник беше освободен от Окръжен съд-Пазарджик под парична гаранция от 10 000 лв., макар че е бил зад кормилото с 1,58 промила алкохол, а 16-годишната му жертва е издъхнала минути откакто джипът е връхлетял върху нея. По време на мярката за неотклонение стана ясно, че Доков има голям брой нарушавания на пътя, по 9 от тях има наложени административни актове.
В последната си дума пред съда Георги Доков сподели, че е пил една ракия и по този начин се е случило. Съжалявал. Промилите алкохол обаче не кореспондират въобще с изпиването на една чаша алкохол. Доков твърди, че е бил в дома си, само че нямал салата, по тази причина се качил в джипа си и тръгнал да купува домати.
По делото обаче има данни, че той е бил на заведение, разкриха източници на БЛИЦ. Прокурорът изясни, че групата деца, измежду които е бил и починалият Станислав Стоянов, се е движила отвън пътното платно, в тревата. Доков е криволичел по пътя и е връхлетял върху тях точно там.
Две от момчетата, станали очевидци на кървавия смут и на гибелта на приятеля си, са дали показания, че откакто надзирателят връхлита върху Станислав, който се е движел финален в колоната, е спрял на милиметри от тях. Съдът се съгласи с прокурора, че осъщественото от надзирателя е с висока социална заплаха и защитата щракна белезниците на Доков още в правосъдната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР