Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София

...
Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София |

Надзирателите в пандизите се готвят за народен митинг в София поради неизпълнени обещания на правосъдния министър, оповестиха от Синдикат " Охрана ". 

В позицията си синдикатите показват, че са обезпокоени от неизпълнението на поетия ангажимент през 2018 година да бъдат отпуснати спомагателни бройки към към този момент съществуващи щатни написания Групово дело " Охрана " и Групово дело " Изпълнение на наказванията ". 

Оттам допълват, че в Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация, признато през 2012 година, е посочена единствено едната профилирана основна дирекция в правосъдното министерство - Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, с което се нарушава постигнатото равнене на обществения статус на чиновниците в двете дирекции в Министерство на правосъдието.

Те са безапелационни, че провежданите срещи сред правосъдния министър и единствено едната от синдикалните организации - ССЗБ, нарушават съглашението за съдействие сред всички страни.

От 21 до 28 август ще се състоят събирания навън пред Съдебните покои в страната и в случай че задачите им не бъдат реализирани, то те ще преминат и към осъществяване на национални митинги в София. 

Утре от 7:30 до 7:50 часа ще се организира събиране пред Съдебната палата в Бургас. 

От синдиката прецизират, че ще се заеме към 150-300 кв. м. пред централния вход, като няма да се пречи на влизащите и излизащите в Съдебната палата. Очаква се на събитието да участват към 20-30 души. Няма да се употребява озвучителна техника, няма да има и шествие. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР