Надзирателите в затворите пуснаха подписка Европа и за нас. Тя

...
Надзирателите в затворите пуснаха подписка Европа и за нас. Тя
Коментари Харесай

Надзирателите събраха 1300 подписа за ден в протестна петиция

Надзирателите в пандизите пуснаха подписка " Европа и за нас ". Тя върви във всички затвори, арести и съдилища. Служителите желаят държавните институции да не остават безучастни очевидци на общественото напрежение в пандизите, осведоми Синдикатът на чиновниците в пандизите. Към момента за 24 часа над 1300 индивида са положили автограф под петицията.

Исканията са още за предприемане на незабавни дейности, с които да се подсигурява възобновяване на обществената правдивост в Сектор " Сигурност ".

За един ден са събрани над 1300 подписа. Работници и чиновници в подразделенията на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана " са подписаните под настояванията.

До 21 март ще бъде отворена подписката. След това документът ще бъде изпратен до Министерски съвет, Министерството на правораздаването, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването, потребителите и равенството сред половете.

Петицията е инициирана от Синдикат на чиновниците в пандизите в България и желае равнене на възнагражденията на чиновниците в двете дирекции с останалите служби в бранша за сигурност, увеличение на броя на чиновниците и възстановяване на изискванията на труд.

От своя страна надзирателите от пандиза Белене изпратиха писмо до правосъдния министър Цецка Цачева. В писмото те упорстват министърът в едномесечен период да предприеме дейности по погашение на парично обезщетение за нарушени трудови права и ползи за 3 години обратно. Те акцентират, че не им се регистрира и заплаща положения труд в сходство със закона.

За мнение на премиера Бойко Борисов упорстват от Синдиката. Социалното неодобрение в пандизите продължава. Локални митинги по места са планувани за 19 март в Бобов дол, 20 март в Белене, 21 март в Ловеч и Враца, 22 ри март Ловеч и Враца, 22 март Пазарджик и 23 март в Стара Загора.

Предвижда се и трети народен митинг в столицата на 26 март пред правосъдните министри на страните от Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР