Надзирателите са притеснени от лъжите на правителството. На премиера в

...
Надзирателите са притеснени от лъжите на правителството. На премиера в
Коментари Харесай

Надзирателите са притеснени от лъжите на правителството

Надзирателите са обезпокоени от лъжите на държавното управление . На премиера в оставка Кирил Петков, до финансовия министър в оставка Асен Василев, до правосъдния му сътрудник в оставка Надежда Йорданова се показва позиция от Синдикат на Служителите в Затворите в България (ССЗБ).

В нея се разкриват аргументите за напрежение на чиновниците в " Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ".

" Защо държавното управление на Република България излъга чиновниците на пандизите и правосъдна защита " питат синдикалистите.
 Полицаи и надзиратели излязоха на митинг в София
Полицаи и надзиратели излязоха на митинг в София

Те упорстват за по-високи заплати и по-добри условия на работа

Те питат също дали са били празни приказки обещанията на правосъдния министър Надежда Йорданова, че българските надзиратели, правосъдни охранители, лекари, психолози и обществени служащи от поверените й дирекции , ще получат по 300 лева нарастване на заплатите против промени, считано от юли 2022 година или с утвърдените спомагателни средства позволяващи нарастване с едвам 125 лв. някой саботира правосъдния министър.

Синдикатите питат по какъв начин тези 125 лева ще обезпечат търсеното конкурентно на пазара на труда възнаграждение на чиновниците на двете дирекции. Това е залегнало като предпочитана цел в проекта за промени на министерството на правораздаването?

" Кой ще носи следствията за спорните ограничения, които ние не отхвърляме изцяло, по този начин заложени в одобрения " План за усъвършенстване на дейностите на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана " и териториалните им служби ", направен без осъществена оценка на въздействието, предусещащ такава в хода на неговата реализация в къси периоди, което крие голям риск да докара до обратно на заложените цели и до утежняване на положението на системата ", питат от синдиката на надзирателите.

Няма отговор на въпроса, дали този така наречен проект е съгласуван с европейските условия и спецификата на комплицирано проведената профилирана система от действия на всички звена в дете дирекции или е направен в условия на насила под диктовка на министерството на финансите, с единствената цел да се понижат разноските и залъжат протестиращите чиновници с нарастване на заплатите. Това не кореспондира с главната цел за основаване на вероятност за висока претовареност в бранша, нито с високата инфлация в страната.

От Синдиката на надзирателите питат Защо българските политици не помнят за неприятният опит със скандалните бягства на пандизчии , непрекъснатите рецензии на Европа и митингите на чиновници, и не престават да поддържат с дейности и бездействия съществуващите недостатъци и високи равнища на незадоволеност и неодобрение измежду заетите в местата за отнемане от независимост?

Защо непрекъснато всички държавни управления в последните десетилетия приказват лицемерно за европейският опит и стандарти, само че не й за равнене на приходите с европейските, питат от синдиката.

" Убедена ли е министър Йорданова, че експертизата на министерството в региона на затвореното дело е задоволителна за правене и осъществяване на действителна промяна, в случай, че за половин година от както тя оглавява министерството и с неуспеха на всички нейни прародители е видно, че то не съумява да откри решения на основни въпроси от първостепенна значимост ", се споделя в позицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР