Надзирателите от Пловдив се включиха в националния протест на служителите

...
Надзирателите от Пловдив се включиха в националния протест на служителите
Коментари Харесай

Надзирателите в Пловдивския затвор излязоха на протест, искат по-високи заплати

Надзирателите от Пловдив се включиха в националния митинг на чиновниците в пандизите и арестите. Те желаеха по-високи заплати и се надяват на разговор с властта.

" В момента има монолог единствено. Ние заявяваме настояванията си, а след това министъра споделя по какъв начин всичко е наред в пандизите ", съобщи ръководителят на синдикалното сдружение в пловдивския арест Юрий Корнов. Той изясни, че чиновниците не са получавало ново работно облекло от 2022 година и се постанова сами да си го купиват.
Корнов добави, че след миналогодишните митинги им е било дадено нарастване на възнаграждението с 300 лева " Ефективно получихме 125 лева, които инфлацията изяде. Настояваме да се индексират заплатите ", сподели той.

Според него има икономисване на изключителния труд, което е за сметка на сигурността в арестите и пандизите. " 24-часовият режим на работа е най-удачен, тъй като си захващаш дежурството от сутринта и си го завършваш на другия ден. Този метод на работа се е потвърдил ", разяснява Юрий Корнов. Обясни, че сега работят на 12-часови смени, само че чиновниците не стигат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР