Надзиратели от затвори в редица градове се събраха на протест

...
Надзиратели от затвори в редица градове се събраха на протест
Коментари Харесай

Надзирателите протестираха пред Софийския затвор

Надзиратели от затвори в редица градове се събраха на митинг пред Централния софийски затвор във вторник, осведоми " Нова телевизия ". Те за следващ път сложиха настояванията си за увеличение на щата и по-високо възнаграждение.
Надзирателите показаха и поддръжка за сътрудниците си, които са били на промяна в Софийския затвор по време на бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев – двамата рецидивисти, които към този момент седмица Министерство на вътрешните работи не съумява да открие.

Според протестиращите чиновниците, които са били на промяна тогава, са реагирали съответно по отношение на опциите си.

 Надзирателите стачкуваха пред Софийския затвор
© Дневник

Един надзорник отговоря приблизително за 50-100 лишени от независимост, изясни служителка на пандиза в Сливен, представена от малкия екран. " С 20 индивида на промяна мъчно се обезпечава сигурност ", разяснява Ивайло Григоров, надзорник в Централния софийски затвор и началник на Синдиката на надзирателите.

Протестиращите подчертаха, че на работното си място имат право да носят единствено палки и белезници, само че не и огнестрелно оръжие. Te упорстват още да се сложат скенери, които да ревизират питателните доставки. Според тях бегълците са се сдобили с револвер точно посредством доставките на храна.

Преди малко би трябвало да е стартира националното заседание с всички началници на затвори в страната и управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " към министъра на правораздаването Цецка Цачева. Утре тя ще беседва със синдикатите на надзирателите и охранителите по какъв начин да бъдат разпределени обещаните от премиера Бойко Борисов 15 млн. лева за нарастване на заплатите на чиновниците в двете дирекции в правосъдното министерство - " Съдебна защита " и " Изпълнение на наказванията ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР