Надзиратели и служители в затворите излязоха на протест в цялата

...
Надзиратели и служители в затворите излязоха на протест в цялата
Коментари Харесай

Надзиратели на протест, блокират движението пред затворите

Надзиратели и чиновници в пандизите излязоха на митинг в цялата страна. Основното им искане е да бъде променен графикът им на работа. В момента работещите в местата за отнемане от независимост дават 12 часови наряди. Те упорстват за връщане на 24 часовия режим на работа, както и възстановяване на изискванията на труд и увеличение на възнагражденията.

Основната причина за недоволството на работещите в пандизите е смяната в графика им на работа. Според министъра на правораздаването Крум Зарков изключителният труд на работещите в пандизите е намалял с 84%. Не по този начин обаче считат чиновниците.

 
Разходите ни се удвоиха, всеобщо сътрудниците пътуват от провинцията и през ден сме на работа. Не ни стигат часовете, поради този режим на работа и се постановат доработки, които безусловно те изцеждат.
Румен Симеонов - надзорник

Това води и до доста напускащи. „ Не сме удовлетворени, на мен персонално ми писна и съм в предупреждение. Служител съм от 2009 година “, добавя той.

„ В момента непрекъснато понижаваме, има овакантяване на чиновници и то скъпи, които са си от дълго време остарели и подготвени “, пък сподели сътрудника му Любомир Йорданов.

Вместо 35 надзиратели сега към 25 охраняват 600 пандизчии в централния софийски затвор. „ Един надзорник застъпва постови и застъпваме на няколко поста на два, на три, само че просто изпълняваме служебните си отговорности и това е “, добави той.

Лошите условия на труд не стимулират нови.

 
Заплата на новопостъпилия стига до 1600 лв., в изискванията на този режим на работа, към 1/3 му отиват за пътешестване. Направете сметка защо става дума.
Емил Велков, ръководител на синдикат на чиновниците на пандизите в София

За да изразят недоволството си чиновниците блокираха придвижването.

Очаква се да се организира още един митинг на 19 май, в случай че до тогава настояванията им не бъдат задоволени.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР